Які дерева і чому вирізали на Заньковецької в Ужгороді?

Які дерева і чому вирізали на Заньковецької в Ужгороді?
Вирізані дерева на вулиці Марії Заньковецької, де нещодавно завершили капітальний ремонт, викликали чимало запитань у соцмережах. Видання Uzhgorod.net.ua звернулося по коментар до очільника департаменту міського господарства Ужгородської міської ради, щоб з'ясувати, які ж дерева і чому там вирізали.

 

Наразі на вулиці Марії Заньковецької розпочали озеленення узбіч. Як напередодні повідомляла прес-служба Ужгородської міськради, "працівники підрядної організації видалили поодинокі самосівні, інвазивні, самовільно висаджені дерева горіха грецького, аличі, дикої черешні". 

Однак у соцмережах ужгородці почали висловлювати невдоволення. Так, ужгородка Наталі Цодікова в спільноті Ужгород опублікувала фотографію з підписом: "Якась патологічна нелюбов до дерев... Заньковецької - сакури всьо..."

У коментарях до обговорення залишали й фотографії, на яких видно, що дерева були трухлявими всередині та, відповідно, аварійними. Такою світлиною поділився Максим Боровіков:

Очільник ДМГ Володимир Бабидорич коментує: "Інформація про те, що на Заньковецької вирізали сакури, не відповідає дійсності. Зрізнаі дерева не є сакурами – це звичайні дикі черешні. Так, вони цвітуть подібно до сакур, але ми спілкувалися й консультувалися з фахівцями-біологами, які зробили висновки, що дерева є аварійно небезпечними. Про вирізку ми інформували й поліцію. Якщо робиться обрізка чи видалення, є складені акти, кожен об’єкт фіксують фахівці: цінна це порода чи ні. Також ми вимушені видаляти сухостої, які є аварійно небезпечними".

Володимир Бабидорич запевняє: на місці видалених дерев буде висаджено сакури, там засіють траву й висадять квіти. Наразі ж завезли ґрунт.

Нагадаємо, на вулиці М. Заньковецької уклали новий асфальт, пішохідну зону вимостили бруківкою, встановили бордюри. До цього тут було повністю замінено комунікації. 

Пересвідчитися у тому, які дерева росли на вулиці Заньковецької, ви можете у нашому фоторепортажі: Відремонтована вулиця Заньковецької в Ужгороді: новий асфальт, зручні пандуси та бруківка

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

28 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів