Закарпатець Іван Ковбаснюк виборює срібло чемпіонату в Сербії

Закарпатець Іван Ковбаснюк виборює срібло чемпіонату в Сербії
Насиченим видався березень для провідних закарпатських гірськолижників, які захищали честь країни на престижних міжнародних змаганнях. Найуспішнішим став виступ закарпатців на відкритому чемпіонаті Сербії, який відбувся з 8 по 12 березня на гірськолижному курорті Стара Планіна. Учасник зимової олімпіади в південнокорейському Пхьончхані ясінянець Іван Ковбаснюк став срібним призером в дисципліні супер гігант як у чемпіонаті серед юніорів, так і в змаганнях серед дорослих.

 

Ще один вихованець ясінянської СДЮШОР, Левко Цібеленко, фінішував у юнаках третім, а серед дорослих став четвертим. Третій представник Срібної Землі, Назарій Петрук, у юнацьких змаганнях стартував невдало, проте вже серед дорослих спортсменів у цій дисципліні став 9-м.

У швидкісному спуску Івану Ковбаснюку трохи більше секунди не вистачило, щоб стати переможцем чемпіонату Сербії, Левко Цібеленко – шостий, Назарій Петрук – 8-й. У юнацьких стартах в цій дисципліні наші спортсмени виступили невдало – І.Ковбаснюк не фінішував у другій спробі, а Л.Цібеленко та Н.Петрук не доїхали фінішу ще в першій спробі. А от у слаломі вже кращим серед закарпатців став Назарій Петрук з шостим місцем, Іван Ковбаснюк та Левко Цібеленко не справилися зі спуском ще в першій спробі. Далі ж двоє наших гірськолижників – Іван Ковбаснюк та Назарій Петрук переїхали до Словенії , де на гірськолижному курорті Крвавец взяли участь у національному чемпіонаті цієї країни з гірськолижного спорту, який відбувся 27-30 березня.

У супер гіганті І.Ковбаснюк показав 32-й результат, а Н. Петрук – 51-й. У змаганнях юнаків в цій дисципліні Іван Ковбаснюк став 29-м, а Н.Петрук – 47-м. Добре виступили наші спортсмени в комбінації – Іван став 28-м, а Назарій – 44-м. В юнаках І.Ковбаснюк взагалі пробився до двадцятки найкращих гірськолижників, посів 19-у сходинку за сумою двох спусків. У швидкісному спуску в юнацьких звитягах І.Ковбаснюк став 26-м, а Н.Петрук – 47-м. Вже в чемпіонаті серед дорослих атлетів І.Ковбаснюк покращив свій результат і став 23-м, а Н.Петрук вирішив не стартувати в другій спробі. Після завершення змагань у Словенії, Іван та Назарій переїхали до французького Тіня, де проходив відкритий чемпіонат Франції серед дорослих та юнаків.

 

На жаль, ці змагання стали невдалими для лідера чоловічої збірної країни Івана Ковбаснюка, який почав набирати оптимальну форму. Після тренувальних стартів у швидкісному спуску Іван показав 36 та 27-й час. Проте вже в офіційних стартах чемпіонату в цій дисципліні Іван травмувався в першій спробі й змушений був припинити свою участь у змаганнях. А от Назарій Петрук став 43-м в змаганнях дорослих гірськолижників, це досить хороший час. Далі, мабуть, знітився через травму земляка і вже в юнаках не зміг фінішувати. Сподіваємося, що Іван швидко залікує травму і в новому сезоні наверстає втрачене й здобуватиме залікові бали для участі в наступній Олімпіаді.

 

Семен МИХАЙЛИК, Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

04 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів