Ужгородка презентує свої "Ескізи життя" у Львові

Ужгородка презентує свої "Ескізи життя" у Львові
Учора, 5 квітня, на запрошення єдиної в Україні Галереї театральних художників (Галереї сценографії) у Львові відбулося відкриття персональної виставки ужгородської театральної художниці, заслуженої діячки мистецтв України, головної художниці Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв Емми Зайцевої.

 

«Це перша така виїзна виставка за межами Закарпаття. Коли сюди їхали, було цікаво, як сприйме львівська публіка. Бо тут багато творчих людей, вишуканих у своїх смаках, тож їхнє враження – це показово», – ділиться Емма Зайцева. 

На виставці представили авторські творчі роботи різних років – ескізи костюмів, макети декорацій, театральні афіші, костюми й головні убори до вистав, поставлених на Закарпатті. Нагадаємо, торік улітку в ужгородському історико культурному центрі «Совине гніздо» Емма Зайцева проводила персональну виставку, де, зокрема, представили три десятки театральних макетів. Частину з них тепер привезли до Львова, наприклад «Ретро» (до «Циганки Ази»), до «Назара Стодолі», є кілька експонатів, які ще нереалізовані на сцені – «Сільва» та «Різдвяна історія». 

На відкритті виставки у вітальному слові засновник Галереї сценографії, актор Львівського академічного театру імені Леся Курбаса Олег Онещак зазначив, що творчий колектив галереї прагне об’єднати представників різних театрів, сприяти обміну досвідом і враженнями між митцями, а ця виставка – ще одна нагода для втілення такого задуму.

Виставка триватиме до 17 квітня за адресою: Львів, Галерея сценографії, вул. Городоцька, 36, проходить за підтримки Львівського міжобласного відділення Національної спілки театральних діячів України, Асоціації сценографів України, Ужгородської міської ради.

Джерело: прес-служба Ужгородської міської ради.

 

06 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів