Народна творчість – у обіймах золотої осені: відбудеться виставка «Джерело традицій»

Народна творчість – у обіймах золотої осені: відбудеться виставка «Джерело традицій»
24 жовтня в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту – подія, яку влаштовує КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради. Свої роботи на  виставці «Джерело традицій» презентують майстри народної творчості з різних куточків Закарпаття.

 

 Ті, хто завітає цього дня до музею, зможуть доторкнутися до скарбів нематеріальної культурної спадщини нашого краю. В експозиції будуть представлені твори майстрів, що працюють у різних видах ужиткового народного мистецтва, – різьбярів, ткаль, вишивальниць, майстрів кераміки, лозо- та бісероплетіння...

Відвідувачі музею зустрінуться з ужгородськими вишивальницями Оленою Сігетій, Оленою Ваш, Анною Гайдук, а також Оленою Балог із Часлівців Сюртівської громади. Керамічне панно виставить відома майстриня Наталія Стегура з обласного центру. З традиційними ляльками прийде Ганна Гайдук із Іршавщини. Пухнасті гуні з села Річка, Пилипецької громади, представлятиме ткаля Христина Гичка, художні вироби з дерева – різьбярі Михайло Кінч з Міжгір’я та Віталій Кінч з Ужгорода. З кукурудзоплетінням ознайомлюватиме Ганна Дикун із селища Вишково Вишківської громади.  Палітру творів народних майстрів збагатять і відомі всій Україні лозоплетільники з села Іза Хустської громади.

Ці й ще багато майстрів не лише демонструватимуть свої вироби, а й розповідатимуть про себе. Тож запрошуємо всіх шанувальників народного мистецтва до скансену на відкриття виставки, що відбудеться о 16.00 годині.

 

22 жовтня 2024р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів