Москаль про різке скорочення мовлення редакціями нацменшин: Нагадує вислів російського прем’єра: «Денег нет, но вы держитесь…»

Москаль про різке скорочення мовлення редакціями нацменшин: Нагадує вислів російського прем’єра: «Денег нет, но вы держитесь…»
Різке скорочення мовлення редакцій національних меншин Закарпатської філії Національної суспільної телерадіокомпанії України «UA: Закарпаття» керівництво намагається пояснити недофінансуванням.

 

 У відповідь на звернення голови Закарпатської ОДА до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення надійшла відповідь від голови правління ПАТ НСТУ Зураба Аласанії, котрий стверджує, що Концепція мовлення з тематики національних меншин НСТУ передбачає збільшення обсягів мовлення. Однак недофінансування Суспільного мовлення на 45% негативно впливає на роботу та можливість розвитку всіх підрозділів Суспільного, зокрема і редакцій мовами національних меншин (повністю лист подається нижче).

– Це нагадує мені сумнозвісний вислів російського прем’єра: «Денег нет, но вы держитесь…», – коментує відповідь Геннадій Москаль. – По факту Концепція не виконується, ситуація не змінилася – мовлення редакціями національних меншин різко скорочене, а умови роботи створені такі, що люди позвільнялися й пішли працювати в інші місця. Пояснити ці речі недофінансуванням можна було б, якби керівництво НСТУ не призначало собі астрономічні зарплати й премії (по кількасот тисяч гривень щомісяця), а колектив товариства не звинувачував своє начальство у страшних зловживаннях із фінансами, в тому числі благодійними коштами, що надходять із-за кордону.

Нагадаємо, що в лютому цього року голова Закарпатської ОДА направив листа до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, в якому просить втрутитися в ситуацію зі скороченням мовлення редакціями нацменшин у Закарпатській філії НСТУ і не допустити звуження гарантованих Конституцією України прав національних меншин.

 

moskal.in.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

13 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів