Спеціальні відзнаки від нащадків династії Габсбургів отримав Ужгород і бренд Kochut

Спеціальні відзнаки від нащадків династії Габсбургів отримав Ужгород і бренд Kochut
Сьогодні в Ужгороді вп'яте вручали Орден Марії-Терезії. Цьогорічним кавалером ордену став Йосип Бартош, який ось уже майже 20 років працює над збереженням та відновленням чинадіївського замку Сент-Міклош. Спеціальні відзнаки від Габсбургів отримали також місто Ужгород та брати Кочути. Uzhgorod.net.ua вирішив розповісти трохи детальніше про спецвідзнаки.

 

Розповів про них фундатор-розпорядник Ордену Марії-Терезії Ален Панов: "Сам орден існує з 2015 року. Із 2016 року засновниками ордену було ухвалене рішення про присудження спеціальних відзнак. Зауважу: якщо кавалер ордену, то це є статус особистий, а спеціальна відзнака – це є визнання діяльності або груп людей, або колективів, або брендів, або якось значної події, яка є важливою для міста Ужгорода чи Закарпаття. Цьогоріч було вирішено присудити дві спеціальні відзнаки. Одна з них – бренду Кочут: це троє молодих людей – братів, які своєю працею, золотими руками просто на рівному місці створили бренд, який на сьогодні вже є впізнаваним і в Україні, і в Європі, і з нашої точки зору це є дуже важливо в сенсі промоції міста.

Ще одну спеціальну відзнаку було вирішено присудити місту Ужгороду – за відновлення площі Шандора Петефі. Ален Панов зауважив, що цінність цього проекту полягала насамперед у його комплексності, тобто мова йде про роботи, починаючи від заміни комунікацій, бруківки і завершуючи зовнішнім освітленням. «Незважаючи на різні оцінки, пов’язані у тому числі зі смаками людей, незважаючи на недоліки, що є будь-якій справі, яку робить людина, ми вважаємо абсолютно справедливим і виправданим присудження спеціальної відзнаки Ордену Марії Терезії місту Ужгороду за реалізацію проекту з відновлення площі Шандора Петефі», – сказав Ален Панов.

Відзнаку від імені всіх містян отримав Ужгородський міський голова Богдан Андріїв. Богдан Євстафійович подякував за визнання роботи міської ради, депутатського корпусу, наголосив, що ця площа – приклад якісних змін, які продовжуватимуться в історичній частині Ужгорода. «На площі Шандора Петефі ще триває ремонт, сподіваюся, до кінця року він буде завершений. Продовжуватимемо роботу зі збереження та відновлення історичних пам’яток Ужгорода і надалі, до прикладу, зараз розробляється проект відновлення найдавнішої вулиці – Капітульної, яка веде до замку», - розповів міський голова. Також Богдан Андріїв висловив вдячність Шандору та Герті Маргарет Габсбург-Лотрінгенам за допомогу Ужгороду, Закарпаттю, за їхні багаторічні добрі справи. Подякував і родині Панових за велику подвижницьку роботу у місті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єдиний українець, що орендує замок, нагороджений Орденом Марії-Терезії (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів