Відродження Невицького замку: чи вдасться змінити споруду?

Відродження Невицького замку: чи вдасться змінити споруду?
Сьогодні, 13 травня, відбулося засідання комісії з питань транскордонного співробітництва, розвитку туризму та рекреації обласної ради, яку очолює Чаба Пейтер.

 

Зокрема, враховуючи туристично-рекреаційну привабливість Закарпаття, члени комісії обговорили звернення ГО «Агенція розвитку туризму та потенціалу територій «Туристичний інформаційний центр Ужгород», яка є заявником проекту в рамках оголошеного конкурсу культурно-мистецьких проектів «Малі міста –великі враження» Міністерства культури України під назвою «Відродження Невицького замку через ремісництво».

Мета проекту – відродження ремісницької діяльності в Ужгородському районі, часткова консервація та ревіталізація двох приміщень замку під потреби ремісників, а також відновлення стежок у замковій та призамковій території під потреби людей з інвалідністю, що дозволить відновити та збільшити рівень відвідуваності даної пам’ятки.

Оскільки Невицький замок знаходиться у власності Закарпатської облради, то ця Агенція просить надати підтримку просуванню даного проекту.

Депутати ділились думками, наголошували на важливості цього проекту. Як зазначив Денис Ман, у цілому назріла потреба створення комунального підприємства з числа провідних науковців краю для розвитку замкових споруд Закарпаття. Бо час біжить, унікальні замки руйнуються, а це цікаві краєзнавчо-туристичні оборонні об'єкти чи то свідки нашої багатої минувшини, в які необхідно вдихнути «життя» шляхом нагляду за ними.

 

Джерело: прес-служба облради

 

13 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів