Жінкам на замітку: як не зіпсувати шкіру обличчя

Жінкам на замітку: як не зіпсувати шкіру обличчя
Ось найпоширеніші помилки.

 

Не миєте руки перед умиванням

Ігнорування миття рук перед умиванням — велика помилка, яку багато дівчат упускають з виду. Наші руки торкаються сотень брудних поверхонь протягом дня, і навіть якщо ви прихильниця дезинфікуючих засобів для рук, мікроби все одно можуть ховатися в несподіваних місцях, наприклад під нігтями. 

Умиваєтеся крижаною або сильно гарячою водою

Ось сувора правда: ополіскування обличчя холодною водою не звузить ваші пори, а гаряча вода не пом'якшить шкіру, але призведе до ослаблення кровоносних судин і зневоднення. Найгірше те, що постійна сухість може обернутися інтенсивним виділенням шкірного сала для компенсації нестачі вологи, що, зазвичай, призводить до прищів. Дерматологи рекомендують вмиватися теплою або прохолодною водою..

Неправильно підбираєте засіб для вмивання

Косметичні бренди випускають тисячі різних засобів для вмивання, при вигляді яких легко розгубитися. Тут головне орієнтуватися не тільки на безпечний і корисний склад, але і на свій тип шкіри. Все, що потрібно для очищення нормальної шкіри, — м'яка піна або гель з додаванням органічних масел і антиоксидантів, щоб підтримувати шкіру у хорошому стані. Для сухої шкіри краще вибирати молочко або крем-гель зі зволожуючими компонентами, такими як алое віра, гіалуронова кислота, гліцерин і органічні масла. Якщо ваша шкіра схильна до подразнення — замініть звичайні миючі засоби на гіпоалергенну міцелярну воду.

Якщо шкіра жирна, використовуйте очищаючі гелі з саліциловою кислотою, екстрактом чайного дерева, ментолом або ефірною олією лаванди, а також м'які скраби або пілінг-скатку. Що стосується комбінованої шкіри, відмовтеся від агресивних очищувальних засобів і скрабів — використовуйте делікатні пінки і засоби з кислотами. 

Сильно трете шкіру руками

Шкіра тонка і ніжна, тому інтенсивне тертя руками або рушником може викликати її подразнення і почервоніння, розтягнути і додати передчасних зморшок.

Використовуєте звичайний спонж для вмивання

Звичайні губки і спонж для вмивання підходять далеко не всім, особливо дівчатам з чутливою, сухою і проблемною шкірою. Щодня використовувати їх не рекомендується, оскільки вони можуть пошкодити шкіру і зруйнувати захисний шар. Крім того, пориста поверхня люфи, целюлози, латексу або нейлону, з яких роблять такі б'юті-девайси, несе в собі невидиму небезпеку — всередині них швидко розмножуються мікроби, які легко проникають в шкіру.

Джерело: Укр Медіа

 

02 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів