Як ефективно захистити права шукачів притулку із країн групи ризику, радилися експерти в Ужгороді

Як ефективно захистити права шукачів притулку із країн групи ризику, радилися експерти в Ужгороді
У Регіональному центрі з надання БВПД зібралися експерти, аби за круглим столом обговорити та узгодити питання взаємодії у забезпеченні права на правову допомогу потенційних шукачів захисту в Україні. 

 

Серед учасників заходу - представники західного Регіонального управління ДПС, ГУ Державної міграційної служби, Регіонального та Ужгородського місцевого центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та виконавчого партнера УВКБ ООН - БФ"Регіон Карпат". 

Відкриваючи засідання, менеджер проекту, Надія Замураєва наголосила, що метою зустрічі є обговорення та узгодження взаємодії органів влади, адвокатів центрів правової допомоги та НІКА у забезпеченні права на правову допомогу потенційних шукачів захисту в Україні з основних країн групи ризику, яких

фактично неможливо видворити з України.

Директор Регіонального центру Василь Попадинець поінформував присутніх із ситуацією щодо надання біженцям та шукачам прихистку в Україні правозахисниками центру та озвучив основну проблематику, з якою стикаються адвокати при наданні правової допомоги таким особам. Одним з проблемних питань є недосконалість механізму залучення та оплати послуг перекладачів.

Олександр Лучинець, адвокат "Регіону Карпат", представив механізм взаємодії між структурами, зазначивши, що така співпраця необхідна і вона повинна забезпечити захист прав біженців, серед яких немало осіб з країн зони ризику, в які, за рекомендаціями УВКБ ООН, їх не можна повертати, адже це загрожує їхньому здоров'ю та життю. 

Фахівці висловили своє бачення вирішення проблемних питань та обговорили порядок прийому та передачі адвокатами заяв про звернення за захистом в Україні потенційних шукачів захисту з основних країн групи ризику. Учасники засідання вирішили підготувати пам'ятки для адвокатів, які надають правову допомогу шукачам притулку, та обговорити порядок прийому заяв від біженців упродовж тренінгу для адвокатів, який відбудеться 26 червня у Мукачеві. За правовою допомогою звертайтесь до найближчих місцевих центрів та бюро правової допомоги на Закарпатті, або телефонуйте за єдиним контакт-номером системи БПД 0800213103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в Україні).

Оксана Дудаш 

 

25 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів