Сергій Федака:  «21 липня Закарпаття встановить рекорд – явка буде найменша в Україні»

Сергій Федака:  «21 липня Закарпаття встановить рекорд – явка буде найменша в Україні»
Про особливості передвиборчої парламентської кампанії говорили сьогодні експерти в Ужгородському прес-клубі.

 

Професор УжНУ Сергій Федака, говорячи про загальні тенденції, заявив: «21 липня Закарпаття встановить рекорд – явка буде найменша в Україні, я прогнозую в межах 30 %. Причини цього в тім, що багато закарпатців на заробітках, ще інша частина на курортах. Відповідно, багато невизначених, багато людей, в яких не викликає інтересу ця кампанія, тому явка буде невисока».

Зі слів Федаки, низька явка суттєво вплине на результати, відповідно, нема чого довіряти стовідсотково соціології передвиборчій. «Бо коли під час соцопитування людина називає симпатика, а потім не приходить на вибори, то зрозуміло, що результати непередбачувані…. Думаю, молодь не дуже прийде, люди середнього віку теж, основу електорату становитимуть пенсіонери, люди літнього віку», - додав професор.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вибори потрібно проводити частіше", – закарпатський політолог Віктор Пащенко

Цікавий та специфічний 68 округ, за словами спікера. Половина – селяни, пловина містяни, електоральна поведінка в них різна, має свою специфіку. «Одні настрої в сільській глибинці, в місті інші, але найголовніше - переважає апатія. Тому чітко визначити, хто переможе, навіть за кілька днів до голосування буде важко», - додав Федака.  

«По округах загалом дуже сумніваюся, що з’являться нові обличчя. Хвиля делитантизму триває», - уточнив професор.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів