Медики УжНУ отримали свої путівки до омріяного професійного життя

Медики УжНУ отримали свої путівки до омріяного професійного життя
Понад дві з половиною сотні фантастично красивих дівчат і неймовірно елегантних хлопців… Щасливі батьки, друзі, кохані. Мабуть, подумаєте, що це якийсь черговий конкурс краси. Але ні – це випускниці й випускники медфаку УжНУ прийшли отримувати свої дипломи.

 

30 червня в Закарпатському муздрамтеатрі дипломованими фахівцями вже офіційно стали 262 вихованці медичного факультету Ужгородського університету.

Олександр Болдижар

Олександр Болдижар

Урочисту частину традиційно розпочали Гімном України. Відтак випускників привітав декан факультету, доктор медичних наук, професор Олександр Болдижар: «Коли відпускаєш своїх дітей у світ, то маєш побажати їм щось на дорогу. Вам хочу побажати, аби ви стали успішними у своїй роботі. Аби вона приносила вам і задоволення, і матеріальний достаток. Щоб ви були колегіальними, цінували корпоративну дружбу, адже тільки колеги можуть дати об’єктивну оцінку вашій роботі. Тут у вас залишилися всі ваші товариші й ваші другі батьки – викладачі, котрі вкладали у вас власну душу, аби сьогодні ви могли гордо сказати, що є випускниками Ужгородського національного університету!».

Володимир Смоланка

Володимир Смоланка

Згодом до вітального слова долучився й ректор УжНУ, голова Української асоціації нейрохірургів, професор Володимир Смоланка.

Володимир Іванович щиро вітав за п’ять хвилин дипломованих фахівців зі здобуттям такого омріяного документа: «Сучасній медицині потрібні сильні спеціалісти. У вас на руках багато козирних карт: молодість, відкритість, енергія, бажання постійно рухатися вперед, а ваші знання – це велика сила. Запалюйте зірочку свого успіху. Ніколи не зупиняйтеся. Не стійте на місці. У вас усе ще попереду. І якщо будете професіоналами високо класу й порядними людьми, то всюди перед вами відчинятимуться двері!».

Олег Девіняк

Олег Девіняк

Згодом було зачитано наказ про випуск спеціалістів із відзнакою. Завідувач кафедри фармацевтичних дисциплін Олег Девіняк також долучився до вітань, що рясно лунали на адресу майбутніх медиків, зазначив, що насамперед вони повинні бути лікарями з великої літери. Також Олег Теодозійович побажав випускникам щасливого життєвого шляху.

Марія Качмар

Марія Качмар

Відтак одна з випускниць – Марія Качмар – оголосила клятву провізора. Також виступив тато однієї зі студенток, який тепло справді по-батьківському вітав присутніх.

Відтак у залі, який, до слова, був заповнений ущерть, пролунали дві чуттєві композиції від студенток медфаку.

Своє слово сказав і заступник декана Михайло Кочмарь, котрий побажав здоров’я, наснаги й утілення в життя всього, чого фахівці навчилися в альма-матер.

Завідувач кафедри фармацевтичних дисциплін Олег Девіняк також повідомив те, що цьогоріч факультет випускає й 11 студентів-іноземців, які з певних причин отримають дипломи трохи пізніше.

Діана Молнар

Діана Молнар

Під завісу свята виступила староста шостого курсу Діана Молнар, котра подякувала батькам та викладачам: «Упродовж усього життя будемо відчувати до вас величезну шану й повагу. Ви вчили нас, ділилися своїм досвідом. Ми досі пам’ятаємо, як, юні й розгублені, шукали корпуси та аудиторії. Пам’ятаємо перші лекції та практичні. Але головні іcпити у нас ще попереду. Там, де будемо брати на себе відповідальність за все, що робитимемо! А вам, дорогі викладачі, також бажаю, аби ви ще довго сіяли в серцях студентів вічне і добре!”.

Приймаючи привітання, студенти виходили на сцену драмтеатру, отримували свої дипломи й робили спільні світлини на пам’ять. Рідні та кохані щиро вітали своїх найдорожчих із завершенням ще однієї важливої віхи в житті. Атмосфера на святі була справді неймовірна!

Насамкінець випускники востаннє послухали гімн студентства в статусі ще причетних і хором склали присягу лікаря.

Ми теж долучаємося до привітань і бажаємо всім випускникам стати успішними фахівцями!

Кароліна Бучковська

Медіацентр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів