Беріть на замітку: як лікувати варикозне розширення вен в домашніх умовах

Беріть на замітку: як лікувати варикозне розширення вен в домашніх умовах
Зберігайте, щоб не загубити.

 

Ефірні олії

Масажна терапія не може вилікувати варикозне розширення вен, але може поліпшити кровообіг в м'язах ніг і зменшити набряк і дискомфорт, пов'язані з цим станом. Деякі масажисти використовують ефірну олію, щоб підвищити користь масажної терапії. Олії ладану, ромашки, шавлії, герані, лимона, лаванди і кипариса допомагають зменшити запалення, поліпшити кровообіг і зменшити набряки.

Вправи

Фізична активність стимулює рух крові по венах, покращуючи загальний м'язовий тонус і нормалізуючи кровообіг. Рекомендується виконувати 150 хвилин вправ помірної інтенсивності щотижня.

Ходьба і їзда на велосипеді забезпечують рухи ніг, які підтримують здоров'я вен. Крім того, краще носити взуття на низькому каблуці, який щільно прилягає до стопи та щиколотки, що підвищує м'язовий тонус в литкових м'язах і сприяє поліпшенню кровообігу. Якщо вас чекає довгий переліт, вставайте кожні пару годин і прогулюйтеся в проході. Цього ж правила дотримуйтеся на роботі.

Вітаміни

Деякі вітамінів підтримують здоров'я серцево-судинної системи, що може допомогти знизити ризик розвитку варикозного розширення вен або зменшити симптоми. Дослідження пов'язують низький рівень вітаміну К з порушеннями кровообігу та кальцифікацією вен, викликаної віком.

Вітамін С відіграє важливу роль у виробленні колагену і еластину — білків, які впливають на еластичність вен. Вітамін Е є сильним антиоксидантом, що запобігає ушкодженню клітин крові вільними радикалами. Вітаміни B3, B12 і фолієва кислота сприяють здоровому кровообігу. Переконайтеся, що ви отримуєте достатню кількість цих вітамінів з їжі або рослинних добавок.

Кінський каштан

Замість того, щоб приймати ліки проти косметичної проблеми, зверніть увагу на кінський каштан (Aesculus hippocastanum). Насіння і листя кінського каштана є природним засобом від проблем з кровообігом, включаючи варикозне розширення вен.

Дослідження показали, що ця трава сприяє здоровому кровообігу і зменшує системне почервоніння і набряклість. Вчені вважають, що кінський каштан може "запечатувати" протікаючі або запалені капіляри, покращувати еластичність стінок вен і сприяти нормальній щільності крові.

Харчування

Запор і напруга при русі кишечника створюють підвищений тиск на вени і кровоносні судини по всьому тілу, а не тільки в прямій кишці. Дієта з високим вмістом клітковини може запобігти запору і не допустити погіршення або прояви варикозних вен, у тому числі геморою.

Пийте багато води, щоб підтримувати рівень гідратації. Їжте продукти, багаті флавоноїдами, також званими біофлавоноїдами (ягоди, цитрусові, брюссельська капуста, солодкий перець, каєнський перець і зелений чай). Вони приносять багато користі організму, включаючи поліпшення кровообігу, зниження артеріального тиску і розслаблення кровоносних судин.

Деякі фахівці рекомендують приймати риб'ячий жир, але ви можете отримати омега-3 жирні кислоти з рослинних джерел (олія водоростей або лляна олія). Омега-3 покращують еластичність кровоносних судин.

Компресійні панчохи

Існує три види компресійної білизни. Колготки пропонують найнижчий рівень підтримки. Панчохи забезпечують більш високий рівень компресії. "Найсильніші" компресійні панчохи доступні за рецептом і вимагають спеціальної примірки.

Компресійна білизна підтримує здоровий кровообіг. Зазвичай її носять цілий день, знімаючи перед сном. В ній спати не можна, адже це може призвести до зниження і зменшення кровообігу в ногах через те, що ви не рухаєтеся.

Піднімання ніг

Експерти рекомендують піднімати ноги на 15-30 см над рівнем серця, щоб зменшити симптоми варикозного розширення вен. Це не тільки приємно, але і зменшує силу тяжіння, яка постійно тисне на м'язи, вени і кровообіг. Сидячи або лежачи, покладіть пару подушок під ноги, щоб підняти їх. Ви або ваш партнер також можете масажувати ноги під час відпочинку.

Екстракт соснової кори

Екстракт соснової кори — ще рослинний лікарський засіб, який може допомогти при судомах і набряках, пов'язаних з варикозним розширенням вен. В одному дослідженні порівнювався вплив екстракту соснової кори і компресійної білизни на варикозне розширення вен у жінок, які народили. Через шість місяців у жінок, які приймають екстракт, стало менше варикозних вен, менше судинних зірочок і менше неприємних симптомів, на відміну від тих, хто використовував компресійну білизну — і ці позитивні зміни зберігалися протягом 12 місяців.

Гамамеліс

Відьомський горіх, як його ще називають — це рідкий в'яжучий засіб, виготовлений з гілок, листя і кори рослини Hamamelis virginiana. У ньому містяться дубильні речовини та ефірні олії, які тонізують і заспокоюють шкіру і допомагають звужувати кровоносні судини.

Засіб слід застосовувати місцево. Для полегшення відчуття дискомфорту, свербежу і припухлості ретельно змочіть губку в розчині і покладіть її на область, що викликає занепокоєння. Або спробуйте додати від 1/2 до 1 чашки відьомського горіха в теплу ванну і занурити в неї ваші ноги.

Трав'яні добавки

Деякі трав'яні добавки сприяють здоровому кровообігу. Крім гамамелісу, кінського каштана і екстракту соснової кори, готу кола (Centella Asiatica) є ще однією добавкою, поліпшує здоров'я вен.

Головне пам'ятайте, засоби народної медицини не можуть бути дієвими, а лише на ранніх стадіях хвороби, а також при використанні у складі комплексного лікування. І не забувайте, що для профілактики варикозу необхідно регулярно ходити пішки, плавати і кататися на велосипеді. Перед лікуванням завжди звертайтеся до лікаря!

Ukr.Media

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

18 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів