Чергове правопорушення зафіксували закарпатські митники

Чергове правопорушення зафіксували закарпатські митники
На митному посту «Солотвино» під час здійснення митного контролю особистої сумки мотоцикліста, громадянина Угорщини, працівники митниці виявили лікарські засоби, які підлягають обов’язковому декларуванню та обмежені до переміщення через митний кордон України.

 

Іноземець на мотоциклі «SUZUKI» слідував з України до Румунії в приватних справах. 50 пігулок медичного препарату «Tramadol», діюча речовина «Трамадол гірохлорид», виявлено серед інших речей. Ця діюча речовина віднесена до переліку наркотичних засобів та психотропних речовин і прекурсорів затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 6 травня 2000 року №770.

Доступ до медпрепарату нічим не ускладнювався, громадянин визнав його своєю власністю та зазначив, що його вартість 450 грн. Переміщення через митний кордон України лікарських засобів, які містять у своєму складі речовини, зазначені в переліку наркотичних засобів,психотропних речовин і прекурсорів, затвердженому постановою № 770, здійснюється за умови обов’язкового письмового декларування, наявності рецепта, виданого закладом охорони здоров’я або лікарем іноземної держави на ім’я хворого і легалізованого консульською установою України за кордоном, та інших документів, визначених Порядком № 1307. Таким чином, громадянин Угорщини не заявив митному органу точні відомості про переміщувані через митний кордон предмети, які підлягають обов’язковому декларуванню та обмежені до переміщення через митний кордон України.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статті 471 Митного кодексу України. Наразі складено протокол про порушення митних правил, медпрепарат вилучено.

ДФС у Закарпатській області

 

27 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів