Цікаво знати: як організувати сон, щоб не було зморшок

Цікаво знати: як організувати сон, щоб не було зморшок

 

Спати тільки обличчям вгору

Якщо ви любите спати на животі або на боці, то ця порада вам не сподобається. Правильний сон — сон на спині. Звичайно, спати на животі набагато комфортніше. Можна розслабити м'язи спини, шиї, а вранці прокинутися з пом'ятим обличчям.

Положення уві сні на животі і боку провокує появу зморшок і посилює ті, які вже є. Зазвичай страждає область лоба та очей.

Якщо ви спите на одному боці, то одна частина постійно піддається деформації. Аж до того, що може помінятися овал обличчя. Самі починають з'являтися перші зморшки на лобі між бровами. Це найглибші складки, які складно буде перемогти.

Ще одна велика неприємність, що підстерігає любительок спати на боці — обвисання грудей.

Щоб навчитися спати правильно, можна скористатися деякими хитрощами:

  • Приколіть на волосся з боку скронь шпильки. Вони не дадуть вам вночі прийняти зручну позу. Відчуття дискомфорту змусить вас повернутися в початкове положення, тобто на спину.
  • Якщо ви любите спати на животі, то вшиті в кишені волоські горіхи не дадуть провести ніч в улюбленій позі.
  • Покладіть подушки вздовж тіла, щоб вони не дозволили вам поміняти позу.

Тільки не кладіть їх в області грудної клітини, так ви тільки нашкодите собі.

Валик під шию

Багато хто вважає за краще спати на одній або навіть на двох подушках. Це загрожує тим, що на шиї утворюються ранні і глибокі зморшки. Подушка має бути невисокою. Якщо ви не привчені спати на таких, то можна підібрати зручний варіант в ортопедичному салоні.

Правильна подушка не тільки захистить від утворення зморшок, але і збереже поставу. Багато хто замість неї використовує валик з махрового рушника, у складі якого присутня бавовна або бамбук.

Тонка і ніжна тканина наволочка

Матеріал, з якого зшита постільна білизна, має велике значення для людей з чутливою шкірою. Адже груба і штучна тканина викликає її подразнення та почервоніння. Підберіть для сну наволочки з хорошого, якісного матеріалу, наприклад, льон, бавовна, шовк.

Підключити антивікову косметику

Відмирання клітин відбувається постійно. Чим старшою стає людина, тим повільніше відбувається їх оновлення. Тому після 30-ти років потрібно допомагати своєму організму позбавлятися від мертвих клітин. Саме процес злущення стимулює вироблення колагену, який відповідає за пружність шкіри.

Декілька правил догляду за шкірою, які допоможуть вирішити проблему утворення зморшок:

  • користуйтеся дрібноабразивними скрабами не частіше одного разу на тиждень;
  • холодною осінню і взимку після пілінгу не виходьте на вулицю кілька годин, краще робити це на ніч;

Якщо ви помітили у себе зморшки, то на заломи можна наносити точково креми з колагеном і еластином. Вони допоможуть зморшкам трохи розгладитися. Але якщо ви не привчитеся спати правильно, проблема буде повертатися знову.

Для молодої шкіри досить легкого очищення мусом, гелем або пінкою. І пам'ятайте, чим активніше ви очищаєте шкіру, тим сильніше працюють сальні залози і забруднюють її. Кожному віку — своя косметика. Не можна використовувати креми від зморшок дівчатам до 30-35 років. Якщо ви будете доглядати за шкірою не за віком, то вона постаріє набагато швидше.

Дотримуючись кількох простих правил сну і догляду за шкірою, ви не будете знати, що таке зморшки в ранньому віці.

 Ukr.Media

 

28 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів