Закарпатські лісівники - туристам: правила для тих, хто піднімається в гори

Закарпатські лісівники - туристам: правила для тих, хто піднімається в гори

 

- Поступитися тому, хто йде вгору - він відчуває набагато більше фізичне навантаження, ніж спускається. До того ж у нього огляд набагато менше. Просто зроби крок в сторону і дай вільний прохід.

- Будь уважний при наближенні велосипедистів і вершників - простіше відійти в сторонку і дати можливість спокійно проїхати. А при зустрічі з вершником не варто робити різких рухів - це може налякати кінь.

- Не займай всю стежку.

Як би не було цікаво по шляху обговорювати з другом останні новини, не забувайте про оточуючих, залишайте місце, щоб інші туристи могли пройти. Особливо в місцях з інтенсивним рухом.

Найповільніший - попереду.

Нехай темп руху вашої групи задає найслабший учасник - так все збережуть свої сили і настрій. Особливо завзятих можете заслати вперед, щоб розбивали табір і готували їжу 

- Стеж за гучністю.

Особливо цей пункт стосується любителів бездротових колонок - агов, хлопці, ви не в себе вдома, застроміть навушники, якщо тільки не відлякує ведмедів цими звуками!

- Залишайтеся на стежці.

Через незнання можна зайти на заборонену територію. Є країни, де маса природоохоронних зон, і рух по ним дозволено тільки за конкретними маршрутами, а відхилення карається штрафами.

- Не залишай слідів.

Пам'ятайте про те, що не можна смітити. А ще ламати дерева, залишати кострища, копати ями. Місце стоянки повинно залишитися точно в такому вигляді, в якому було до вашого приходу.

- Вітайся

У місті це може виглядати дивним, але в походах всі туристи при зустрічі вітаються. І з місцевими жителями теж.

-иДотримуйся правил.

Щоб відпочинок був приємним, постарайтеся заздалегідь ознайомитися з правилами поведінки, актуальними для місцевості, куди ви збираєтеся.

 

20 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів