На Закарпатті розпочалися масштабні військові навчальні збори

На Закарпатті розпочалися масштабні військові навчальні збори
19 вересня на військових полігонах та відчужених ділянках місцевості у Хустському, Виноградівському, Мукачівському та Ужгородському районах розпочалися навчальні збори резервістів та військовозобов’язаних. Бійці, в разі оголошення воєнного стану, зобов’язані бути готові взяти під охорону стратегічні об’єкти Закарпатської області і забезпечити нормальне життєзабезпечення мешканців краю та роботу органів влади.

 

Сьогодні, 20 вересня, учасників зборів на полігоні в с. Оріховиця, що неподалік Ужгорода, привітав голова облдержадміністрації Ігор Бондаренко.

За словами обласного військового комісара, полковника Богдана Череміського, під час зборів будуть проведені заняття з одиночної підготовки та злагодження підрозділів, практичне виконання вправ зі стрільби, військовозобов’язані навчатимуться несенню служби на блок-постах, боротьбі з диверсійно-розвідувальними групами противника тощо. Залученим до навчань не довелося їхати далеко від дому, бо збори організували у кількох районах. Бійців розмістили у військових частинах 128-ї бригади, наметових містечках та у приміщеннях, наданих районами. Умови проживання в останніх радше нагадують літній табір відпочинку, ніж військову базу.

Усі учасники зборів забезпечені триразовим гарячим харчуванням, за ними зберігається середньомісячна зарплата за місцем роботи, вони також отримають добові. Безробітним виплатять грошове забезпечення в розмірі прожиткового мінімуму за цей час. Окремі виплати передбачені для резервістів.

Важливо, що учасників зборів нікуди з області не відправлятимуть.

Прес-служба ОДА

 

 

20 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів