Жінкам на замітку: осоливості макіяжу для чутливої шкіри

Жінкам на замітку: осоливості макіяжу для чутливої шкіри
Зберігайте, щоб не загубити.

 

Найважливіший крок — підготовка шкіри перед макіяжем

Якщо у вас дуже чутлива шкіра, вам потрібно дуже добре її зволожувати. І це має на увазі використання не тільки зволожуючого крему. Запасіться термальною водою, що заспокоює і лікує проблемну шкіру, і розпорошуйте її по всьому обличчю перед нанесенням косметики. Ви також можете змочити нею ватний диск і зробити 15-хвилинний компрес на найбільш проблемні ділянки обличчя.

Порада: дайте термальній воді вбратися в шкіру природним чином, щоб підвищити рівень вологи в шкірі. Помасажуйте обличчя круговими рухами подушечками пальців, а потім нанесіть м'який зволожуючий крем, який підходить вашому типу.

Мінеральна та органічна косметика — не завжди краще

Більшість із нас свято вірить у те, що косметика з позначкою «на 100% натуральний склад» автоматично заспокоїть чутливу шкіру і з неї не виникне ніяких ризиків. Однак вам потрібно уважно подивитися на перелік всіх інгредієнтів. Якщо в складі є багато ароматизаторів і 3-5 або більше консервантів, це вже не так безпечно.

Сухі і більш «тверді» текстури безпечніші

Косметику в стіках і порошкові формули легше створювати без занадто великої кількості консервантів, тому що вони не містять води, яка може містити бактерії, які, у свою чергу, можуть стати збудниками для чутливої шкіри.

Звертайте увагу на термін придатності

Дуже часто упускається з виду елемент на етикетці косметичних товарів — крихітне нагадування про те, як довго прослужить засіб, — має велике значення для безпечного макіяжу, особливо для власниць чутливої шкіри. Завжди тримайте це під контролем і обов'язково замініть тональний, пудру, тіні, лайнер і всі інші продукти, коли їх термін придатності закінчиться. Це досить банально, але дуже важливо.

BB-крем замість тональної основи і менше пудри

Більш насичені і важкі кольорові пігменти, зазвичай, провокують сухість шкіри. Оскільки BB-крем має менше пігменту у складі, ніж звичайні тональні засоби, він може стати для вас найбільш оптимальним варіантом.

А завдаючи пудру для закріплення макіяжу, намагайтеся робити це максимально економно. Ця підступна річ також провокує сухість шкіри, що може тільки посилити чутливість. Струсіть з пензлика надлишки засобу перед застосуванням, щоб переконатися, що ви не наносите на обличчя більше, ніж потрібно.

Подушечки пальців або спонж — кращий аплікатор для макіяжу

Якщо поверхня обличчя нерівна, шорстка, з помітними сухими ділянками, б'юті-блендер стане гарним рішенням. Він допоможе згладити шкіру і зробити тон як можна рівнішим, особливо, якщо потрібно сховати зморшки, щоб тональний засіб не забивався в тонкі лінії. При цьому варто вибирати тільки якісні губки. Остерігайтеся латексу! Цей поширений матеріал для виготовлення спонжиків може викликати алергію і навіть атопічний дерматит.

Високо пігментована косметика — ризик для шкіри

Тіні для повік містять безліч пігментів, і чим яскравіший й інтенсивніший їх колір, тим вища ймовірність отримати алергічну реакцію. Краще вибирати нейтральні тони, такі як беж або бронза, вони рідко викликають побічні ефекти. До синіх, зелених, пурпурних й інших більш насичених відтінків варто ставитися з великою обережністю. Те ж саме стосується і яскраво-червоних, винних або темно-фіолетових помад: чим більше пігменту у складі, тим вища ймовірність, що продукт буде сушити губи.

Джерело: Ukr.Media

 

22 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів