Чи знають закарпатці, у чому полягає формула Штайнмаєра? (ОПИТУВАННЯ)

Чи знають закарпатці, у чому полягає формула Штайнмаєра? (ОПИТУВАННЯ)
Тема тижня: підписання "формули Штайнмаєра" не дає спокою, бо звучить чи не з кожної праски. Ми вирішили запитати у закарпатців, чи знають вони, у чому вона полягає, адже щоб підтримувати або критикувати її потрібно бодай розуміти, про що йдеться.

 

Опитування ми провели на двох майданчиках, де авдиторія помітно відрізняється. Так опитування у мережі Фейсбук засвідчило, що 66 % учасників опитування вважають, що знають про цю формулу й розуміють, у чому вона полягає. 34 % опитаних відповідно відповіли, що не знають у чому суть формули.

В Інстаграмі результати дещо інші: схвально відповіли тільки 39% респондентів. Решта ж – 61% – каже, що про суть формули не знає.

Варто зауважити, що юридично ніякої формули не існує – це тільки запропонований план, "дорожня карта" до виконання Мінських домовленостей. Однак пропозиція тодішнього (станом на 2016 рік, коли ця ідея прозвучала вперше) очільника німецького МЗС, а нині президента Німеччини Штайнмаєра полягала у тому, що Україна має провести вибори без роззброєння бойовиків і відведення російських військ на тимчасово окупованих територіях Донцької та Луганської областей. Відтак надати політичну та економічну автономію ОРДЛО.

Ще один важливий пункт – оголошення Україною амністії (помилування) бойовикам. Після цього бойовики та російські військові без розпізнавальних знаків отримують статус «народної міліції».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Том Круз і формула Штайнмаєра: закарпатці активно обговорюють гарячі події в Україні (МЕМИ)

Додамо також, що формула з'явилася через підписання у лютому 2015-го (під час Дебальцівського котла) Мінська-2, який був єдиним способом припинити вогонь і врятувати людей. П'ятий президент України Петро Порошенко її імплементацію затягував, аргументуючи це тим, що українська сторона піде на ці умови тільки після встановлення контролю над державним кородоном України. Таку можливість Росія виключала.

Від понеділка українці почали виходити на мітинги щодо скасування домовленостей по формулі, адже вони незгодні з відведенням українських військ із укріплених позицій та амністією бойовиків, які у перспективі можуть стати представниками "народної міліції" на Донбасі, а також представляти інтереси цієї території в органах влади.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

04 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів