Зберігайте: звички, які псують волосся

Зберігайте: звички, які псують волосся
Для того, щоб шевелюра виглядала належним чином, доводиться багато піклуватися про неї.

 

Використовуєте старі інструменти

Рожевий гребінець, який ще пам'ятає ваш восьмий клас, підлягає ритуальному спаленню, особливо, якщо ви не звикли раз на місяць ретельно очищати його від волосся і залишків стайлінгу — це ж справжній розсадник бактерій!

Висновок: заведіть таку звичку і слідуйте їй на постійній основі, а також переберіть свій б'юті-арсенал, без жалю розпрощавшись зі старими бігуді-липучками, іржавою плойкою і неохайними гребінцями.

Використовуєте дуже тугу резинку

Можливо, вона добре утримує ефектний високий хвіст, але здорово послаблює волосяні цибулини, що призводить до випадання. Напружений стан шкіри голови може стати причиною появи головних болів: не смертельно, але неприємно. Замініть тугі резинки пластиковими, а ще краще вибирайте моделі, покриті натуральним котоном або шовком — це найгуманніша для вашого волосся опція.

Піддаєте волосся надмірному впливу хімії

Молодець, що дбаєте про своє волосся, але пам'ятайте, що робити кератин, ботокс, ще пару-трійку процедур і фарбувати волосся відразу — погана ідея. Шкіра голови, здебільшого, досить чутлива і може збунтуватися, посиливши вироблення себума або, наприклад, покрившись лупою. Дозуйте хімічний вплив на волосся, розбавляйте рутину натуральними маслами і найбільш делікатними шампунями.

Ставите занадто високу температуру на девайсах

Давайте на чистоту: праска вирівняє пасма і на 170 градусах, і на 230 — доводити до другої цифри, м'яко кажучи, не варто. Якісний сучасний девайс впорається з будь-якою текстурою волосся навіть на мінімальних обертах — пощадіть волосся, повертати перепалені пасма до життя куди складніше!

Пропускаєте термозахист

У термічному впливі сучасних гаджетів на пасма немає нічого екстремально негативного, але тільки у випадку, якщо ви дотримуєтеся першого і четвертого пунктів, а також не нехтуєте термозахистом.

По суті, термозахисні засоби можна порівняти з санскринами — так, ви не побачите миттєвого ефекту, але через час дуже здивуєтеся своїй дисциплінованості.

Витримуєте занадто великі проміжки між стрижками

Стрижка має не тільки естетичний, але ще і гігієнічний характер — підрівнювати кінчики кожні два місяці варто виразно. Так волосся будуть виглядати охайно і доглянуто, кінці менше будуть сіктися.

Розчісуєте волосся від коренів до кінчиків

Такий підхід виглядає шикарно в рекламі, а от у реальному житті загрожує сильним пошкодженням волосся. Трихологи радять починати з кінчиків, поступово просуваючись ближче до коріння.

Грубо поводитеся з мокрими волоссям

Вологе волосся набагато легше розриваються і ламаються, тому ставитися до нього треба набагато дбайливіше, ніж до сухого. Якщо можна обійтися без розчісування, варто це зробити, ну а якщо ні — використовуйте не травматичну щітку. Не тріть волосся рушником, досить легенько промокнути його.

Використовуєте більше засобів, ніж треба

Насправді, якщо у вас здорова шкіра голови і нормальний тип волосся, то вам треба менше засобів, ніж здається. Якісний шампунь, маска, незмивний догляд, термозахист. Якщо ви перестараєтеся з нічними відновлювальними засобами, великою кількістю масок і есенцій, то можете тільки нашкодити пасмам — погіршити їх, позбавити об'єму та блиску. Не забувайте про святий алгоритм: краще менше, але якісніше, звичайно!.

Користуєтеся одним і тим же шампунем роками

Справа не в тому, що волосся можуть звикнути до засобу, а в тому, що вони, як і ви, змінюються з часом. Холодний сезон може зробити їх волосся сухим, вагітність — жирним, наприклад.

Нерозумно за звичкою брати шампунь, який підходив вам три роки тому, а тепер перестав задовольняти. До речі, всупереч помилковій думці, і шампунем від лупи не треба користуватися довічно — лікувальні формули розраховані на певний курс.

Джерело: Ukr.Media

 

18 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів