Особливості використання хайлайтеру для проблемної шкіри

Особливості використання хайлайтеру для проблемної шкіри
Зберігайте, щоб не загубити.

 

Хайлайтер для проблемної шкіри, схильної до жирності

Тип шкіри — це не зовсім те, що автоматично варто враховувати при виборі освітлення, але це важливіше, ніж здається. Наприклад, якщо у вас є прищі, шрами від вугрової висипки і закриті комедони, використання стробуючих засобів з тоннами блискіток може зробити текстуру вашої шкіри ще більш помітною. Вона виглядатиме гірше, ніж вона є насправді. Так що слідуйте простому правилу: уникайте засобів з великим глітером і обирайте продукти, які надають шкірі м'який і природний блиск. Більше підійдуть рідкі люмінайзери зі світловідбиваючими елементами замість блискіток.

Хоча це цілком може бути і кремовий продукт для стробінга і так звані матові хайлайтери в пудрі. Вони теж містять світловідбиваючі частинки замість глітера. Крім того, ви можете використовувати і сяючу базу під макіяж. Такі засоби не тільки допомагають вирівняти текстуру шкіри, але і надають їй здоровий і більш молодий вид. До речі, її можна наносити і поверх тонального крему.

Вам також варто звертати увагу на склад і структуру формули. Шукайте некомедогенні хайлайтери. Вони можуть бути рідкими, кремовими, так і сухими. Однак головне, щоб вони не забивали пори.

Якщо шкіра не тільки проблемна з висипаннями, але і жирна, візажисти рекомендують використовувати пудрові хайлайтери. Мало того, що такі засоби не додадуть більше жирного блиску вашій шкірі, але вони також допоможуть прибрати зайве масло і зафіксують макіяж.

Після вибору правильного продукту, варто розглянути питання про зміну способу застосування освітлення на проблемній шкірі, оскільки забагато блиску може підкреслити текстуру покриву та всі нерівності на обличчі.

Як використовувати хайлайтер на проблемній і жирній шкірі

Є п'ять основних правил використання люмінайзерів на проблемній шкірі. Ось вони:

  • Виконуйте процедуру для догляду за шкірою: перед тим, як наносити макіяж, підготуйте свою шкіру, використавши засоби базового догляду, які можуть допомогти краще контролювати роботу сальних залоз. Розставте пріоритети на користь вмивання обличчя, тонізації і зволоження. Також не забудьте про сонцезахисний крем, якщо робите ранковий макіяж. У вечірньому SPF вам вже не потрібен.
  • Використовуйте матуючі праймери: хоча база під макіяж не завжди потрібна, якщо у вас занадто текстурна шкіра з широкими порами і дрібними прищиками, краще нанести невелику кількість матуючого праймера. Він вирівняє текстуру шкіри і стане бар'єром між тональними засобами та обличчям, запобігаючи забивання пір макіяжем. До того ж, матуючі праймери вбережуть шкіру від появи жирного блиску. Принаймні, на деякий час. Після праймера можна використовувати тональний крем і / або консилер, щоб вирівняти тон. Потім сміливо приступайте до стробування.
  • Стратегічно розміщайте хайлайтер: розміщення хайлайтера на проблемній шкірі — найважливіша частина. Зрештою, весь сенс використання таких продуктів полягає в тому, що вони можуть візуально зробити обличчя більш худим і скульптурним. Для цього варто підкреслювати хайлайтером правильні зони. До них відносяться: область трохи вище вилиць, спинка і кінчик носа, ямка купідона. Пам'ятайте, що в разі, якщо акне розташовуються на вилицях, важливо дуже акуратно обійти його стороною — хайлайтер ніби висуває підкреслену ним зону вперед, а вам не потрібно акцентувати увагу на прищах. Просто нанесіть хайлайтер трохи вище акне і добре розтушуйте, щоб засіб зливався з шкірою. Також варто пам'ятати, що при проблемній шкірі в зоні щік і носа пори можуть бути дуже широкими. Хайлайтер це тільки підкреслить, тому уникайте його нанесення в ці області. Єдине, що варто підкреслювати хайлайтером в центральному трикутнику обличчя при проблемній шкірі — це спинку носа і ямку купідона. На спинці носа зазвичай пори вузькі, тому ви можете провести хайлайтером найтоншу лінію. Це дозволить візуально звузити ніс без контурування
  • Правильно підберіть інструменти: щоб обличчя не виглядало надмірно пудровим і з ефектом маски, наносіть хайлайтер вологим спонжем або пальцями. Волога від спонжа, також, як і тепло від рук, допоможе хайлайтеру злитися з вашою шкірою. Вийде дуже природний ефект сяйва. Це стосується не тільки рідких і кремових засобів, а й пудрових люмінайзерів. Річ у тому, що пальцями або спонжем практично неможливо нанести занадто багато засобу на обличчя, адже більша частина продукту залишається на них, а не переноситься на шкіру. А це головна запорука успіху у використанні стробуючих засобів на проблемній шкірі. До речі, якщо у вас багато висипань в зоні вилиць, то краще використовувати пальці. Так ви точно зможете контролювати, куди конкретно ви завдаєте блискучий б'юті-продукт. Потім залишиться тільки розтушувати кордони переходу хайлайтера і тону для досягнення ефекту природного сяйва шкіри. Це найкраще робити вологим спонжем.
  • Закріпіть макіяж: замість використання пудри завершіть свій макіяж за допомогою матового спрею-фіксатора. Ці засоби не забивають пори і роблять макіяж природнішим на вигляд, не створюючи ефекту маски. Спрей також допоможе запобігти "сповзанню" хайлайтера і продовжить життя вашому макіяжу.

 

Джерело: Укрмедіа

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів