На Закарпатті CБУ попередила нелегальне ввезення комплектуючих до військової авіатехніки

На Закарпатті CБУ попередила нелегальне ввезення комплектуючих до військової авіатехніки
Незаконне ввезення до нашої країни товарів військового та подвійного призначення, які підлягають обов`язковому державному експортному контролю, попередила Служба безпеки України в Закарпатській області.

 

Під час митного огляду на пункті пропуску «Тиса» в автомобілі закарпатця правоохоронці виявили комплектуючі до гвинтокрила. У технологічних порожнинах авто перевізник намагався приховано перемістити через державний кордон шість алюмінієвих закрилок та контрольно-перевірочну апаратуру до військового гелікоптера МІ-24. Наразі виявлені запчастини передано на експертизу.

Слідчими СБУ зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України. Триває слідство для встановлення всіх обставин справи, зокрема замовників та мети оборудки. Заходи із попередження незаконного переміщення товарів подвійного призначення через кордон відбувалися спільно з Держприкордонслужбою під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Пресцентр СБ України

 

29 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів