На Тячівщині лісівники очистять ліс та закликають не смітити

На Тячівщині лісівники очистять ліс та закликають не смітити
Щодо інформації про засміченість лісового фонду закарпатських держлісгоспів, опублікованої деякими користувачами фейсбук.

 

Деякі користувачі соціальної мережі facebook безпідставно в котрий раз звинувачують працівників державної лісової охорони, директорів та начальника ЗОУЛМГ Валерія Мургу. Так вони пишуть наступне. Далі збережено авторство публікації:

“Сьогодні, 30.10.2019р. відвідав сусідній Тячівський район Закарпатської області і від побаченого як в держлісфонді “господарює” Нереснецьке лісництво ДП”Брусторянське ЛМГ” просто в щоці! Дивує той факт, що біля цього стихійного смітника щодня проїжджає сам директор ДП”Брусторянське ЛМГ” і чомусь це вперто нехоче бачити, а лісничий Нересницького лісництва який аж так “господарює” виявився зять “2-х гривневого патріарха корупції” в лісовому господарстві, очільника закарпатської лісової мафії, начальника Закарпатського ОУЛМГ Валерія Мурґи!”

Закарпатське ОЛУМГ повідомляє, що фото зі сміттям зроблені на межі ДП “Брустурянське ЛМГ” та Нересницької сільської ради. Крім того, земельні ділянки на фото зі сміттям відносяться до земель запасу сільської ради.

Повідомляємо також, що працівники д.л.о. Брустурянського лісомисливгоспу приберуть сміття, щоб ліс навіть не підпорядкованих землях не перетворився на сміттєзвалище.

У свою чергу працівники лісового господарства закликають не смітити, адже сміття наносить шкоду екології та у першу чергу людям, які йдуть у ліс по гриби або по воду та подихати чистим гірським повітрям!

У результаті гниття сміття, що залишилося в землі, утворюється небезпечний газ радон, який важко виявити, оскільки він не має кольору і запаху.

Але цей газ отруйний, та ще і радіоактивний. Розвіваючись повітрям, продукти розпаду радону потрапляють в легені людини разом із киснем і затримуються в них. Радон викликає мікроопіки в легеневій тканині, а підвищена концентрація газу в повітрі може привести до раку. Найуразливіші для радону найважливіші клітки – статеві, кровотворні та імунні. Крім радону, звалище може виділяти сірководень, аміак, метан, а також канцерогенні речовини – діоксини.

Найсерйознішою проблемою, яка може виникнути при розкладанні відходів, є забруднення ґрунтових вод, що може погіршити стан питної води. Дощова вода, просочуючись крізь тверді побутові відходи, поховані на звалищі, розчиняє в собі токсичні речовини, присутні в смітті. Це можуть бути солі заліза, свинцю, цинку та інших металів з іржавіючих консервних банок, розряджених батарей, акумуляторів, різноманітних побутових електроприладів.

Не обійдеться тут без пестицидів, миючих засобів, розчинників, фарбників і інших отруйних хімічних речовин. Величезну небезпеку представляють відпрацьовані люмінесцентні лампи, що містять ртуть.

Бережіть ліс! Поводьтеся в ньому як чемні гості – з вдячністю і повагою!

Прес-служба ЗОУЛМГ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

31 жовтня 2019р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів