Ігор Бондаренко: У Закарпатті впроваджується доступна, якісна медицина у сільській місцевості

Ігор Бондаренко: У Закарпатті впроваджується доступна, якісна медицина у сільській місцевості
У суботу, 2 листопада, голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко, перебуваючи з робочою поїздкою на Берегівщині, вручив ключі від новеньких автівок для медиків сільських амбулаторій.

 

Так, для КНП «Берегівський центр первинної медико-санітарної допомоги Берегівської районної ради Закарпатської області» придбано 7 автомобілів на суму майже 3,5 млн грн. Їх доправлять у села  Батрадь, Боржава, Гать, Велика Бакта, Запсонь, Велика Бийгань та смт Батьово.

- Влада та особисто Президент України Володимир Зеленський приділяє особливу увагу до питання забезпечення належного рівня медичної допомоги, в тому числі і на селі, - зазначив Ігор Самійлович. – І сьогодні сімейні лікарі, які працюють у сільських амбулаторіях Берегівського району, отримують справжні подарунки. Це новенькі автівки, які доставлятимуть медиків у найвіддаленіші населені пункти для надання медичної допомоги мешканцям. Це ледь не вперше за роки незалежності України таку підтримку отримує саме сільська медицина, що допоможе сільським лікарям зробити медичну послугу доступнішою для людей. Маємо надію, що невдовзі зможемо забезпечити автотранспортом всі сільські амбулаторії області.

Очільник краю  також запевнив, що до кінця року планується закупівля ще чотирьох автомобілів за рахунок субвенції з державного бюджету. До слова, торік автомобілі були  придбані для сіл Свобода та Дийда, їх загальна вартість складала майже 1 млн грн.

Крім того, у селах Берегівщини за кошти державного та місцевих бюджетів триває будівництво амбулаторій. Зокрема, у с. Свобода кошторисна вартість будівництва медустанови складає 7,6 млн грн, з яких 6,8 млн грн – за рахунок субвенції та  766 тис грн - місцевого бюджету. На сьогодні тут проведено внутрішнє та зовнішнє оздоблення будівлі, систему опалення зовнішні та всі внутрішні інженерні мережі, також виконуються роботи благоустрою об’єкта.

У с. Дийда кошторисна вартість становила 6,3 млн грн, з яких 5,7 млн грн – субвенція та 638 тис грн - місцевий бюджет. Тож, вже проведено внутрішнє та зовнішнє оздоблення будівлі, всі зовнішні та внутрішні інженерні мережі, зроблено огорожу, тепловий насос та завершено благоустрій об’єкта.

Насамкінець Ігор Бондаренко зауважив, що доступна, якісна медицина у сільській місцевості буде проваджена, а сільські амбулаторії отримають необхідне медичне обладнання сучасного зразка.

Прес-служба ОДА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 листопада 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів