Як бюджетно подорожувати, підкаже Всеукраїнський рух «Твоя країна»

Як бюджетно подорожувати, підкаже Всеукраїнський рух «Твоя країна»
Ти дуже хочеш подорожувати, АЛЕ напружений графік навчання? Ти дуже хочеш подорожувати, АЛЕ намагаєшся прожити на стипендію і ті 100 гривень, які бабуся дає «на морозиво»? Ти дуже хочеш подорожувати, АЛЕ немає компанії? Завдяки крутому молодіжному Всеукраїнському рухові «Твоя країна» усі твої «АЛЕ» втрачають сенс, бо це про бюджетні подорожі на вихідні в компанії найкращих людей країни. Один такий візит на межі осені й зими прийняв Ужгород – із 29 листопада до 1 грудня містом надихалися гості з різних куточків України.

 

Суть проєкту полягає в тому, щоб із мінімальним бюджетом ознайомити молодь із містами та містечками України. Як це можливо, якщо проєкт неприбутковий і не має спонсорів, спитаєте ви? Розповідаю.

Молодь, яка любить своє місто і хоче показати його іншим, готує триденну програму візиту, домовляється із місцевими жителями про те, щоб вони прийняли в гості на дві ночі цікавих людей із інших міст, домовляється із місцевими закладами про знижки чи безкоштовний вхід і вуаля – учасники платять тільки за дорогу і харчування, а натомість мають три незабутні дні, наповнені цікавими знайомствами та знаннями, новими заняттями та запальними емоціями.

Візит в Ужгороді готували ретельно й не менш ретельно відбирали учасників. Координаторка проєкту, студентка факультету здоров’я та фізичного виховання Вікторія Смочко каже: «Ми отримали багато заявок на участь у візиті та відбирали найбільш мотивованих, креативних, дружних, активних і веселих людей. Відбір робили ретельно, обговорювали кожного кандидата й відстоювали найкращих. У підсумку до нас завітали хлопці та дівчата з Житомирської, Київської, Чернівецької, Львівської, Одеської, Рівненської та Полтавської областей».

Над організацією візиту трудилася команда ужгородського осередку Фундації регіональних ініціатив. Програмне наповнення зробили насиченим та різноманітним.

«Ми намагалися побудувати програму таким чином, щоб за три дні учасники змогли подивитися на Ужгород і Закарпаття з різних ракурсів, – розповідає співорганізатор візиту, магістрант фізичного факультету Олександр Сич. – Першого дня учасники дізнавалися історію міста – мали екскурсійну програму, а ввечері влаштували літературник; другого дня знайомилися з культурою краю – пройшли квест містом, вивчали діалект і народне мистецтво; третій день ми присвятили гастрономії – розмальовували пряники, куштували традиційні закарпатські страви, малювали на каві та смакували нашим фірмовим тортом «Ужгород».

Теплу атмосферу підтримували не лише цікавою програмою. Протягом трьох днів учасники робили одне одному всілякі приємності – кожен мав «таємного друга», якому дарував маленькі подаруночки. Наприкінці візиту всі таємні друзі стали явними, аби кожен міг подякувати особисто.

Учасниця візиту одеситка Анна Марущенко ділиться враженнями: «На моєму рахунку в рамках «Твоєї країни» вже 3 міста, але саме Ужгород став для мене знаковим. Саме в цьому мальовничому місті збулися мої маленькі мрії: нас познайомили з гончарством (я сама виліпила філіжанку!) та з лате-артом. А ще ми розмальовували різдвяні пряники, що додало святкового настрою. Я постійно чекала, чим же організатори знову нас здивують, і в них постійно це виходило. Вони настільки надихнули мене, що я зрозуміла, що хочу бути такою як вони, хочу теж створити візит у своєму місті. Тому саме «Твоя країна. Ужгород» став для мене початком чогось нового. Дякую організаторам! Те, що ви робите, не минає даремно! Ви надихаєте!»

Долучитися до участі у проєкті «Твоя країна» можна, заповнивши реєстраційну форму.

Команда організаторів висловлює щиру подяку усім, хто підтримав проєкт і допоміг показати Ужгород різнобічно цікавим та активним.

Ксенія Шокіна

Фото Артема Шувалова, Дениса Кондратюка та Андрія Гладкого,

Медіацентр УжНУ

 

 

05 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів