Католики Закарпаття сьогодні відзначають День святого Миколая

Католики Закарпаття сьогодні відзначають День святого Миколая
6 грудня, католики всього світу відзначають День святого Миколая. Свято, яке обожнюють діти, відзначається традиціями, які радість і щасливі посмішки.

 

Історія свята всім давно відома, але цікава. Святий Миколай - це реальна людина, яка народилась в Греції. Миколай став священником у Римі та подорожував світом. За своє життя зробив чимало чудес. Лікував людей, допомагав бідним та проповідував. Помер 6 грудня приблизно у 350 році. Тому саме в цей день в світі вшановують його пам`ять. Кажуть, що будучи досить заможним, він підкидав бідним людям вночі під двері золоті монети, звідси і пішла традиція дарувати щось.

Інша легенда каже, що ще будучи маленьким хлопчиком, який зростав у багатій сім’ї, Миколай допомагав сусідам. Поблизу його будинку жив чоловік в якого було 3 доньки. Вони не мали їжі та одягу. Знаючи це, Миколай, вночі, щоб ніхто не бачив, приніс для них взуття, а в ньому залишив солодощі.

Нині чудотворець Миколай відомий як милосердний святий, що приносять щастя, доброту і справедливість людям.

За свої добрі вчинки він став прообразом для Санта Клаусів усього світу, улюбленого героя-персонажа легенд для дітей. Створивши традицію радувати подарунками оточуючих, святий Миколай таким чином продовжує свої добрі справи вже руками людей.

У День Святого Миколая не лише дарують а й отримують подарунки, намагаються виконати чиєсь заповітне бажання. Це може бути грошова допомога бідним, іграшки, солодощі, одяг для дітей-сиріт та інша допомога нужденним.

0312

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

06 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів