Шпаргалка: найкращі вправи для спалювання калорій

Шпаргалка: найкращі вправи для спалювання калорій
Напередодні свят ми часто шукаємо прості вправи, які спалять наші калорії. Важливо виконувати їх регулярно, відкоригувати харчування, і ваша фігура неодмінно прийде у форму.

 

Сходи та присідання

Немає кращого способу отримати навантаження на все тіло, ніж інтервальні тренування. Поєднуйте вправи різної інтенсивності для максимального результату за найкоротший час. Наприклад, спробуйте піднятися вгору сходами, зробити у верхній точці кілька присідань, а потім спуститися вниз. Повторюйте це протягом 10 хвилин.

Скелелазіння

Ви можете досить успішно ходити та бігати по рівній землі, але, коли ви спробуєте піднятися вгору по стрімкій стіні, зрозумієте, що це досить важке заняття. Таке тренування не тільки допоможе вам спалити близько 120 кілокалорій за 10 хвилин, але і покаже, яке насправді велике значення має ваша зайва вага.

Велотренажер

Інтенсивне тренування на тренажері, що включає в себе відрізки звичайної інтенсивності та спринту, допоможе вам спалити 140 кілокалорій за 10 хвилин.

Футбол

Ви не витратите багато енергії, просто стоячи на полі, але інтенсивна боротьба за м'яч, прискорення і дриблінг позбавлять вас 110 кілокалорій за 10 хвилин. Також це відмінне тренування для всього тіла, тому що воно включає в себе багато різних рухів не тільки для ніг, але і для інших груп м'язів.

Гантелі

Прості вправи з гантелями, виконані з максимальним рівнем інтенсивності, можуть навантажити вас за 10 хвилин майже як тривале тренування. Різні стрибки, присідання і махи з вантажем допоможуть не тільки скинути зайві кілограми, але і зробити красиву мускулатуру.

Скакалка

Немає кращого способу пришвидшити свій пульс, практично не відриваючись від свого місця, ніж стрибки зі скакалкою. Якщо робити це навіть у помірному темпі (це коли ви ще можете розмовляти в процесі), то ваш організм втратить близько 110 кілокалорій за 10 хвилин. Зрозуміло, стрибати стільки часу у багатьох не вийде, тому спробуйте робити це 40 секунд, а потім 20 секунд відпочивати. І так 10 разів поспіль.

Степ

Степ-аеробіка, як і раніше, є одним з найкращих способів спалити багато калорій за малу кількість часу — до 110 кілокалорій за 10 хвилин. Це інтенсивна аеробіка з використанням будь-якої підставки, що імітує сходинку. Рухи, що виконуються в процесі тренування, абсолютно природні та доступні будь-кому, незалежно від стану здоров'я та рівня підготовки. До того ж заняття цим видом фізичної активності не вимагають дорогого обладнання — їх легко можна виконати вдома.

Стрибки

Вам взагалі не знадобиться ніякого інвентарю для занять за методикою пліометрики, але з їх допомогою ви зможете позбутися приблизно 100 кілокалорій за 10 хвилин. Пліометричні вправи використовують вибухові, швидкі рухи для розвитку м'язової сили та швидкості. Одним з основних вправ цієї техніки є стрибок в глибину.

Бойові мистецтва

Можливо, ви не станете великим бійцем, але посилена ударна робота з боксерською грушею позбавить вас 110 кілокалорій всього за 10 хвилин. Хочете ще більших результатів? Тоді надіньте рукавички з вантажем та зможете спалити в залі до 300 кілокалорій за 20 хвилини.

Прискорення

Якщо ви вже займаєтеся яким-небудь видом спорту, але відчуваєте, що прогресу немає, то спробуйте додати швидкісні інтервали у свої звичайні тренування. Знайдіть пагорб і вибігайте на нього під час пробіжки, спробуйте проплисти якомога швидше під час тренування в басейні або зробіть прискорення при катанні на велосипеді. Стежте, щоб невеликі відрізки найвищої інтенсивності змінювалися невеликими відрізками відпочинку.

Джерело: Ukr.Media

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

06 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів