Закарпатська ДПС про оподаткування новорічних подарунків

Закарпатська ДПС про оподаткування новорічних подарунків
Об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб (далі - ПДФО) фізичної особи - резидента є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід.

 

Разом з тим, статтею 165 Податкового кодексу України встановлено перелік доходів, які не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника ПДФО, зокрема - вартість дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань), якщо їх вартість не перевищує 25 % однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі.

Отже, не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника ПДФО вартість дарунків, наданих такому платнику ПДФО суб’єктом господарювання, який у розрахунку на місяць не перевищує 25 % однієї мінімальної заробітної плати, встановленої на 01 січня звітного податкового року. Зауважуємо, якщо дитячі подарунки планується дарувати у 2020 році (тобто, нарахування такого доходу відбудеться у 2020 році), то вартість неоподатковуваних подарунків обчислюватиметься виходячи з нового розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 01.01.2020.

Відділ комунікацій

ГУ ДПС у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів