Михайло Шелемба: «Закарпаття нині рекордсмен за кількістю ОТГ, де будуть проводити вибори»

Михайло Шелемба: «Закарпаття нині рекордсмен за кількістю ОТГ, де будуть проводити вибори»
У жовтні 2019 року Центральна виборча комісія оголосила перші вибори у 86 об’єднаних територіальних громадах у 22 областях України. Із них 9 – на Закарпатті. Усього в області налічується 15 територіальних громад, із них 9 – новоутворені, саме в них 22 грудня відбудуться перші вибори голів селищних чи сільських рад, а також вибори депутатів до місцевих рад. Про особливості цього процесу говорили сьогодні в Ужгородському пресклубі.

 

Михайло Шелемба, політолог, к.п.н, доцент кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій УжНУ так охарактеризував процеси, що нараз тривають в області:

«Після перемоги Зе і зміни влади в Україні для Закарпаття було знаковим те, що фактично було розблоковано процес утворення об’єднаних територіальних громад. Як наслідок, Закарпатська область сьогодні є рекордсменом в Україні за кількістю ОТГ, де будуть проводити вибори.

На думку М. Шелемби, наступного року теж слід очікувати низку виборчих процесів по ОТГ по області: «Ці вибори були на часі, бо останні проходили в 2017 в ОТГ. Ці вибори готувалися задовго, тривали перемовини, вони блокуватися з боку облдержадміністрації, тому зараз це очікувано, що вони відбувається, це зараз – завершальний етап».

Основну боротьбу зараз над очолюванням в ОТГ будуть вести ті люди, які працювали над їхнім створенням: «Треба розуміти, що це не є примус, це не обов’язок – процес створення ОТГ відбувався на добровільній основі, відповідно, велася активна робота, проводили громадські слухання, і зараз саме ініціатори будуть боротися за те, щоб очолити ОТГ і сформувати свої команди».

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів