У пенсійному фонді Закарпаття показали, як паперові справи переводять в електронні

У пенсійному фонді Закарпаття показали, як паперові справи переводять в електронні
Пенсійні справи закарпатських пенсіонерів переводять в електронний формат, інформує Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

 

Пенсійний фонд України реалізує масштабний проект – перенесення інформації про пенсіонерів з паперових носіїв в електронну форму (ретроконверсію). Із жовтня цього року в системі головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області запрацював відділ з ретроконверсії. Відділ працює в Мукачеві – тут розгорнуто необхідне програмне забезпечення, куди для переведення у цифровий формат передають пенсійні справи з усієї області.

– Переведення пенсійних справ в електронний формат здійснюється в рамках реалізації Пенсійним фондом України проекту «Е-ПЕНСІЯ», який, серед іншого, передбачає дистанційне подання документів для призначення пенсій через вебпортал електронних послуг Фонду, – пояснює начальник головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія Пентек. – Пенсійний фонд повністю відмовився від паперових пенсійних справ – формуємо їх тільки в електронному вигляді. До того ми провели величезну роботу по інвентаризації всіх діючих пенсійних справ – перевірці підлягало близько 265 тисяч справ і на сьогодні цю роботу вже фактично завершено.

Запровадження електронних пенсійних справ дозволить у майбутньому:

– забезпечити пенсіонерам доступ до матеріалів своєї пенсійної справи в будь-якому сервісному центрі чи на віддаленому робочому місці (точці обслуговування) Пенсійного фонду України, або через мережу Інтернет з використанням засобів вебпорталу електронних послуг Фонду;

– створити можливість для надання послуг незалежно від місця проживання;

– забезпечити наскрізний автоматизований контроль актуальності та достовірності документів, на підставі яких виплачуються пенсійні кошти.

В електронний формат в Закарпатській області необхідно перевести понад 260,3 тисячі діючих пенсійних справ. На сьогодні опрацьовано вже понад 2,5 тисячі пенсійних справ та проведено всі етапи оцифрування (сканування, обрізання, документування) по більш як 2,3 тисячі пенсійних справах. Загалом відцифровано понад 200 тисяч сторінок.

Головне управління Пенсійного фонду України

в Закарпатській області

 

10 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів