В Україні вперше відбувся літературний захід, присвячений Міжнародному Дню гір

В Україні вперше відбувся літературний захід, присвячений Міжнародному Дню гір
11 грудня в палаці графів Шенборнів вперше відбувся літературний вечір за участі провідних письменників Карпатського регіону.

 

Мирослав Дочинець, Михалой Трайста, письменниця-карпатознавець Марія Чумарна та Олександр Гаврош зберуться в бібліотеці палацу Шенборнів для того аби обговорити значення та вплив Карпатськоі? літератури на сталии? цивілізаціи?нии? розвиток Карпатського регіону у глобальному вимірі. Вперше письменники зустрінуться у форматі дискусійної панелі та разом зі свідомими управлінцями краю, профільними громадськими об’єднаннями матимуть можливість обговорити та оцінити значення Карпатської літератури для розвитку людства.

День гір – міжнародне свято встановлене Генеральною Асамблеєю ООН. Резолюцією Генеральноі? Асамблеі? запропоновано світовіи? спільноті організовувати цього дня заходи, які пропагують значення стабільного розвитку гірських регіонів.

“Ми віримо, що «Читаючі гори» стане гарною традицією для України та способом об’єднати людеи?, які люблять книги та гори, незважаючи на те, що вони фізично можуть бути віддалені один від одного. Фестиваль заохочує обговорювати культурні відмінності та схожість Карпатського регіону і водночас пов’язує гори та культуру (стале та мінливе),” – зазначає Євген Забарило, керівник проєкту “Забезпечення розвитку сталого туризму українських Карпат”.

Літературнии? вечір відбудеться 11 грудня у Бібліотеці палацу Шенборнів (санаторіи? “Карпати”), с.Карпати, Украі?на.

Джерело: Турінформ Закарпаття

 

13 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів