Через махінації з паспортами два нелегали замість потрапити до ЄС залишились в Закарпатті

Через махінації з паспортами два нелегали замість потрапити до ЄС залишились в Закарпатті
Обидва випадки виявили прикордонники відділу «Тиса» Чопського загону.

 

Сьогодні вночі військовослужбовці відділення «Чоп» завадили спробі незаконного перетину кордону іноземцем, який намагався виїхати до Угорщини з використанням недійсного документа. Він прямував потягом «Чоп–Захонь». Під час перевірки документів один з пасажирів надав на контроль закордонний паспорт громадянина Великої Британії. У ході вивчення документа правоохоронці встановили, що він не належить пред’явнику.

Відтак,  правопорушника було затримано в адміністративному порядку та поміщено у пункт тимчасового тримання Чопського прикордонного загону. Після встановлення особи його притягнуть до адміністративної відповідальності за ч.1 статті 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Також на адресу слідчого відділу Ужгородського ВП ГУНП України в Закарпатській області направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.357 ККУ «Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток та заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження».

Ще одного правопорушника затримали вчора в автомобільному пункті пропуску «Тиса». Перевіряючи документи пасажирів автобуса, що прямував в Угорщину, прикордонний наряд помітив ознаки підробки в закордонному паспорті громадянина Молдови.У ході поглибленої перевірки прикордонники встановили, що в документі було здійснено заміну сторінки з установчими даними та підроблено захисні елементи. Такі ознаки свідчать про отримання паспорта незаконним шляхом.

Особу, що предявила підроблений документ, затримали в та помістили у пункт тимчасового тримання Чопського прикордонного загону. Після встановлення особи його також притягнуть до адміністративної відповідальності за ч.1 статті 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Окрім того, прикордонники направили до Національної поліції повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч.4статті 358 Кримінального кодексу України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів». 

Пресслужба Чопського прикордонного загону

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

30 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів