Безпеку вірян на Водохреща в Закарпатті пильнуватимуть рятувальники ДСНС

Безпеку вірян на Водохреща в Закарпатті пильнуватимуть рятувальники ДСНС
Згідно з християнською традицією, 19 січня – у день великого свята Хрещення Господнього – чимало закарпатців будуть здійснювати обряд занурення у воду, адже, за народними повір’ями, саме цього дня вона набуває цілющих властивостей і здатна лікувати тілесні та духовні недуги.

 

Відтак, у всіх населених пунктах Закарпаття відбуватимуться богослужіння, після яких у спеціально відведених місцевою владою місцях люди зможуть зануритися у воду.

Безпеку вірників під час ритуальних заходів пильнуватимуть представники оперативно-рятувальної служби краю. Так, під час проведення обрядів освячення води у відкритих водоймах області, біля кожного місця для купання буде організовано чергування рятувальників та представників місцевої влади, котрі готові будуть надавати громадянам допомогу. Загалом, буде виставлено 19 постів, на яких чергуватимуть 74 чоловіка та 15 одиниць техніки. У рятувальників є все необхідне для порятунку людей на воді: рятувальні кола, мотузки, драбини та човни.

Управління ДСНС України в Закарпатській області звертається до громадян із застереженням дотримуватися елементарних правил безпеки, бути вкрай обережними, перебуваючи поблизу водних об’єктів під час святкування та  купатися лише в спеціально облаштованих місцях, де, за необхідності, можна швидко отримати допомогу фахівців.

У ДСНС України у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

17 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів