Депутати обласної ради уболівають за здоров’я маленьких закарпатців, які страждають на хворобу Крона

Депутати обласної ради уболівають за здоров’я маленьких закарпатців, які страждають на хворобу Крона
Відповідне рішення «Про Програму поліпшення надання медичної допомоги дітям, які страждають на хворобу Крона, на 2020-2022 роки» обласні обранці прийняли на 17 –й сесії облради.

 

Мета Програми – здійснення комплексу заходів, спрямованих на підвищення рівня медичної допомоги дітям, які страждають на хворобу Крона та неспецифічний виразковий коліт (НВК), зниження рівня захворюваності, інвалідності і смертності, впровадження  сучасних стандартів медикаментозного лікування, поліпшення якості їх життя.

У Закарпатській області всього 22 хворих на запальні захворювання кишківника (ЗЗК), неспецифічний виразковий коліт –10, хворобу Крона – 12. Маємо двоє діток із хворобою Крона, що потребують лікування інгібітором ФМП – адалімумабом.

Програма передбачає забезпечення дітей з хронічною активною люмінальною ХК лікарським засобом для лікування хвороби Крона та неспецифічного виразкового коліту (НВК) – інгібітор ФНП адалімумаб (Хуміра), що зареєстрований в Україні, для індукції та підтримки ремісії, незважаючи на  попередню оптимізовану терапію імуномодуляторами, а також для індукції ремісії у дітей з активною стероїд-рефрактерною хворобою та як первинна індукційна і підтримуюча терапія для дітей з активною періанальною фістулізуючою хворобою в комбінації з відповідним хірургічним втручанням, згідно з  рекомендаціями ECCO/ESPGHAN2014.

Ресурсне забезпечення Програми здійснюється відповідно до законодавства України за рахунок коштів обласного  бюджету. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для її реалізації, – 2394,7 тис грн.

Виконання Програми дасть змогу забезпечити дітей з хронічною активною люмінальною ХК та неспецифічним виразковим колітом  (НВК) життєво необхідним препаратом адалімумабом (Хуміра) до досягнення  ремісії; знизити рівень інвалідності внаслідок захворювання на хворобу Крона та неспецифічний виразковий коліт (НВК), показник смертності внаслідок ускладнень. Також завдяки реалізації цієї Програми  буде  досягнута основна мета – поліпшення здоров’я та якості життя дітей з хронічною активною люмінальною ХК,  неспецифічним виразковим колітом (НВК) у Закарпатській області.

 Виконавчий апарат облради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

23 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів