Митний пост «Тиса» в рамках робочого візиту на Закарпаття відвідали народні депутати

Митний пост «Тиса» в рамках робочого візиту на Закарпаття відвідали народні депутати
На митному посту «Тиса» відбулась зустріч представників Закарпатської митниці Держмитслужби, Закарпатської ОДА, Чопського прикордонного загону із народними депутатами Іванною Климпуш-Цинцадзе та Іриною Фриз.

 

Представники Закарпатської митниці Держмитслужби поінформували народних обранців про зміни, що відбулися в організаційній структурі після реорганізації Закарпатської митниці ДФС шляхом приєднання до Закарпатської митниці Держмитслужби. Зокрема, було згадано, що зоною діяльності Закарпатської митниці Держмитслужби визначено Закарпатську область, у складі відомства створено 16 митних постів і штатна чисельність працівників 939 осіб.

Також було обговорено економічний та правоохоронний блок питань за підсумками роботи митниці у 2019 році. Зокрема, депутати відзначили ефективну роботу колективу митниці щодо виконання індикативних прогнозованих показників бюджету на 2019 та перерахування до Держскарбниці 7 млрд 595 млн грн або 112% індикативу, а також виявлення рекордних за останні роки роботи митниці 2 партії героїну вагою 404,75 кг.

Жваву дискусію викликало питання розвитку прикордонної інфраструктури та основні проблеми, з якими стикається Закарпатська митниця Держмитслужби в процесі реалізації таких проектів.

Зокрема, було обговорено питання реконструкцію діючих пунктів пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке», «Лужанка – Берегшурань» та будівництво 8 нових пунктів пропуску функціонування яких визначено міждержавними домовленостями чи рішеннями уряду. Особливу увагу учасники зустрічі приділили будівництву на українсько-румунській ділянці кордону пункту пропуску «Біла Церква – Сігету Мармацієй». Депутатими була надана позитивна оцінка сформованої Закарпатською ОДА а участи митниці програми розвитку митної інфраструктури області до 2022 року.

Варто зазначити, що представники митниці акцентували увагу і на відсутності належного матеріального забезпечення особового складу митниці та прикордонної служби, як одного з основних чинників подолання корупції у роботі відомств.

Народні депутати ознайомились із станом асфальтного покриття, біля мосту, який сполучує Україну та Угорщину, а також мали змогу побачити роботу сканера, який наразі працює у тестовому режимі.

Закарпатська митниця Держмитслужби

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

31 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів