Газовики попередили вибух газу в будинку на Виноградівщині

Газовики попередили вибух газу в будинку на Виноградівщині
Можливий вибух газу в житловому будинку попередили спеціалісти Виноградівського відділення АТ «Закарпатгаз». Надзвичайно великі об’єми споживання виявили контролери в одному з дворогосподарств села Боржавське. Вони звернули увагу, що мешканці використали 3800 кубометрів за місяць, тоді як, в середньому, раніше споживали 250-400 кубів. На місце виїхав майстер Виноградівського відділення Михайло Якобишин.

 

Після детального огляду виявив, що в домі, де живуть четверо діток та їхня бабуся (батьки на заробітках), під час нещодавнього ремонту власник замінив сталевий газопровід, що був збудований відповідно до проекту, та самовільно замінив його на гумовий шланг, непризначений для газопостачання. Шланг він проклав через стіну поруч із димоходом від твердопаливної печі. Через постійний нагрів шланг пошкодився, а крізь утворені отвори відбувався витік газу в димохід, де проходило його спалювання.

«Унаслідок вказаних дій створилася загроза вибуху. На щастя, завдяки вчасним діям спеціалістів, трагедії вдалося запобігти», — прокоментував Андрій Ходаківський, начальник Виноградівського відділення АТ «Закарпатгаз». 

АТ «Закарпатгаз» просить споживачів звернути увагу на цей інцидент і не нехтувати правилами безпеки. Обслуговування внутрішньобудинкових мереж мають здійснювати фахівці, які отримали на це відповідні дозволи і ліцензії, і несуть за свою роботу відповідальність. Необачність та нехтування елементарними правилами безпеки може вартувати життя.

Пресслужба АТ «Закарпатгаз»

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

05 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів