Ужгородців запрошують на презентацію майстерні друку слоганів і гасел

Ужгородців запрошують на презентацію майстерні друку слоганів і гасел
У понеділок, 17 лютого, о 18:00 в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф.Потушняка відбудеться презентація воркшопу-майстерні друку слоганів і гасел „ВАШ ТЕКСТ ТУТ” в рамках проєкту „Бібліотека о’бєднує людей” за участі художниці з Угорщини Тюнде Мезес.

 

„Майстерня друку слоганів і гасел” триватиме з 17 по 24 лютого 2020 року.

Воркшоп не має на меті змінювати порядок відвідування бібліотеки. Під час роботи учасники будуть робити те саме, що зазвичай: читати, інтерпретувати, робити нотатки, друкувати та брати щось додому. Мета - змінити відчуття самотності під час перебування в бібліотеці, шляхом спільної роботи, обговорень, інтерпретацій і активного залучення в процес.

Воркшоп працює з словами запозиченими з реклам, тегів, та інших часто вживаних фраз.  Учасники формуватимуть власні висловлювання з колекції приблизно 100 слів. Ці слова попередньо вирізані як рельєфні друкарські блоки. Рельєфний друк, який вибраний як метод, дає можливість кожному надрукувати декілька варіантів особистого слогану на папері власноруч, і забрати з собою, в той час як один екземпляр залишається в бібліотеці, як щоденно зростаюча тимчасова експозиція.

Ці особисті гасла, що відтворюватимуть  думки та почуття їх авторів, стануть предметом для обговорення під час роботи. Обмежена кількість вживаних слів відображає недосконалість нашого вираження будь-якою мовою. Тлумачення можуть бути множинними. Використання цих «наданих» слів також означає безпеку - "я можу сказати ними що завгодно, це не мої слова".

Проект адресований широкому колу учасників і має на меті створити безпечне місце, де кожен, незалежно від віку та статі чи будь-якого походження, може провести час разом та поділитися думками.

Тюнде Мезес: Угорська, художниця, викладачка, учасниця багатьох персональних і групових виставок. Закінчила Академію мистецтв, Штутгарт, Німеччина, і Університет Мистецтв в Будапешті, Угорщина.

Воркшоп "ВАШ ТЕКСТ ТУТ " є частиною проєкту „Бібліотека єднає людей”, що реалізується в рамках програми Tandem Ukraine https://www.tandemforculture.org/programmes/tandem-ukraine/

Організатори проекту „Бібліотека єднає людей”: Платформа міждисциплінарних практик Open Place (Київ, Україна), Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека (Ужгород, Україна), Studio of Young Artists’ Association (Будапешт, Угорщина).

#TandemforCulture

#TandemUkraine

#Doittogether

Якщо у вас є запитання, то надсилайте їх на адресу: [email protected]

Євгенія  Напуда,

завідувачка відділом проєктної та соціокультурної діяльності

Закарпатської ОУНБ ім.Ф.Потушняка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів