Ужгородка зібрала чималу колекцію іграшок з кіндер-сюрпризів (Фото)

Ужгородка зібрала чималу колекцію іграшок з кіндер-сюрпризів (Фото)
Ужгородка Ольга Овчаренко, мама трьох синочків, має цікаве хобі. Ще з дитинства вона збирає іграшки з кіндер-сюрпризів. Наразі нею вже зібрана чимала колекція: близько 60 повних зібраних серій та приблизно 100 незакінчених, розповідає Про Захід.

 

До прикладу, в Ольги зібрано 8 різних серій бегемотиків, 6 серій гномиків, по дві серії слоників, пінгвінів, крокодилів.

Оля є активним колекціонером. Постійно вишуковує й обмінює фігурки. Вдома має повні дві коробки з-під взуття з іграшками на обмін.

Збирати іграшки я почала, як тільки вони з’явилися в Ужгороді, в 1993 році. Перше яйце придбала у ларьку “Елефант”, який діяв навпроти 16-типоверхівки. Пам’ятаю свою першу іграшку, яка й започаткувала колекцію – бегемотик-моряк з рятівним кругом. Думаю, багато хто з вас мали вдома такого, – згадує ужгородка. – Ще був ларьок біля теперішнього собору, де можна було обмінюватися іграшками. Ми з друзями з нетерпінням чекали, коли у вітрині з’явиться нова фігурка, якої ще бракувало нам до серії. Так у мене з’явилися колекції з пінгвінчиками, крокодильчиками, жабками, левенятами. Кожна повна, зібрана серія була, мов медаль, як якесь досягнення.

Спочатку Оля викладала іграшки на поличку біля ліжка. Поступово вона заповнилася й треба було шукати нові місця для вже чималої колекції.

Був період коли молода мама призупиняла колекціонування. Головно, через насичену роботу. Найактивніше, каже колекціонерка, збиралося під час декретної відпустки, адже тоді було багато вільного часу для себе.

Також дівчина інтенсивно обмінювалася повторами у соцмережі ВК, де долучилася до групи колекціонерів. Дещо купувала цілими серіями з Росії.

У моїй колекції є іграшки з багатьох країн світу. Збираю не тільки кіндери, але й фігурки з чіпсів, дитячих каш, Растішки тощо, – розповідає Ольга.

Має каталог, де зібрані всі серії, які колись виходили. Там вказано, яка фігурка є найрідкіснішою в колекції та її приблизна вартість.

Найдавніший кіндер у Олиній колекції, виготовлений ще 1980 року. Він дуже відрізняється від сучасних фігур. Іграшка розмальована вручну, ніби рукою дитини. Лише згодом виробники зробили обличчя іграшок більш витонченими. Тепер кожна фігурка має свій характер.

Моя мрія – це спеціальні полички, де могли б розміститися усі серії колекції водночас. Ось тоді я буду щасливою, – посміхається колекціонерка.

Має і рідкісні колекції, як-от, з мумі-тролями.

 

03 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Гость 2020-03-23 / 23:00:07

    Що ж пані Ользі можна тільки побажати й подальших успіхів. Я ось розпродала на віоліті майже всі свої кіндери, а тепер жалкую.