На Закарпатті планують створити мережу мінізаводів з переробки сміття

На Закарпатті планують створити мережу мінізаводів з переробки сміття
Щоб очистити річки Закарпаття від багаторічних накопичень побутового та промислового сміття, в регіоні пропонуть створити мережу міні-заводів з повним циклом переробки на території очисних споруд. Про це з посиланням на аналітичну інформацію до матеріалів проекту Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області на період 2021-2027 років, пише Agronews.

 

Ріки Закарпаття забруднені органічними та небезпечними речовинами. У них змінена морфології русла, берегів, заплави та водного режиму. Великою проблемою річок регіону є засмічення побутовим сміттям і вселення чужорідних видів риб і тварин та рослин (ротан, сом американський, сонячний окунь та інші), пишуть аналітики проекту.

Перші перелічені проблеми є загальнодунайськими, останні дві – специфічними для української частини басейну Тиси. Сама Тиса та Теребля, середні і нижні ділянки Боржави, Тересви, Латориці і Ужа не відповідають вимогам доброго екологічного статусу.

Щоб вирішити цю проблему, у межах реалізації Програми “Збереження екосистеми долини річки Тиса на прикордонній території України, Угорщини, Румунії та Словаччини”, розробленій Асоціацією органів місцевого самоврядування, на Закарпатті заплановано реалізацію проектів будівництва нових очисних споруд у селах та селищах міського типу та впорядкування і переробка твердих побутових відходів.

Будівництво міні-заводів із переробки твердих побутових відходів з повним циклом переробки на території очисних споруд сприятиме ліквідації сміттєзвалищ та полігонів шляхом переробки їх вмісту на заводі з подальшою рекультивацією землі.

Також планується створення супутніх виробництв (сушіння деревини, фруктів, диких плодів, рослин у літній період) та для теплиць, а також можливість повторного використання очищеної стічної води для потреб населеного пункту або для сільськогосподарських потреб.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

05 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів