Коронавірус та туманне майбутнє поточного футбольного сезону на Закарпатті

Коронавірус та туманне майбутнє поточного футбольного сезону на Закарпатті
Пандемія коронавірусу внесла зміни в життя та побут людей планети, а в спорт і поготів. Читачам вже відомо, що й 32-і Літні Олімпійські Ігри і чемпіонат Європи з футболу, які мали відбутися в цьому році перенесені на 2021 рік.

 

Досі незрозуміла ситуація з футбольними Лігою чемпіонів та Лігою Європи, фінали яких вже точно перенесені з травня на більш пізніший термін. Призупинені й матчі національного чемпіонату з футболу в усіх лігах і досі йде суперечка як розподілити місця як у прем’єр-лізі так і в інших лігах чемпіонатів України. Нагадаємо, що в першій лізі виступає ФК «Минай», який до слова, претендує на підвищення в класі, а в другій лізі – ФК «Ужгород». Окрім того, «Минай» ще й гратиме в півфіналі Кубку України з київським «Динамо». Нині вже точно відомо, що фінал Кубку України, який мав відбутися 13-го травня в Тернополі скоріше за все буде перенесений на більш пізніший термін, адже півфінальні матчі, які мали пройти 15 квітня, також перенесені.

На регіональному рівні також сталися зміни, ще до карантину згідно рішення виконкому закарпатської асоціації футболу чемпіонат Закарпаття з футболу мав би стартувати вже 5 квітня та через оголошену надзвичайну ситуацію в державі старт крайового сезону 2020 також перенесений на більш пізніший термін. Щоб прояснити ситуацію, ми звернулися за коментарем до голови закарпатської асоціації футболу Івана Дурана:

- Важко зараз щось прогнозувати, адже ситуація зараз залежить не від нас, - зазначив Іван Петрович. – Сподіваюся, що можна буде щось більш реальніше планувати вже по завершенню карантину та надзвичайної ситуації. Не виключаю й сценарію проведення чемпіонату осінь 2020 – весна 2021, але ще раз зауважу все залежатиме від обставин, які складуться в країні. Якщо вдасться побороти поширення коронавірусу до офіційного завершення карантину, то будемо вирішувати з президентами строки проведення чемпіонату.

Також не розпочнеться вчасно і чемпіонат у дитячо-юнацькій футбольній лізі України (мавстартувати 11 квітня), де виступають одразу чотири закарпатські футбольні школи. У вищій лізі – мукачівська «Мункач футбольна академія» та ужгородська спортивна дитячо- юнацька спеціалізована школа олімпійського резерву. У перші лізі грають два представники Ужгородського району – ДЮФШ «Зінедін» та футбольна академія «Минай». Наразі всі дітки перебувають вдома й займаються за індивідуальною програмою. Також про старт другої частини ДЮФЛУ буде відомо вже по завершенні загальнодержавного карантину.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

28 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів