Яким бачать продовження чемпіонату представники професійних клубів Закарпаття

Михайло Іваниця
Михайло Іваниця
Поки у світі вирує пандемія коронавірусу, в більшості європейських країн припинені будь-які види змагань, окрім, сусідньої Білорусі, де й досі триває тамтешній чемпіонат із футболу.

 

В Україні також введено «табу» через карантин на всі види змагань. Цікаво, що якщо в футбольній прем’єр-лізі України в цьому році встигли зіграти кілька матчів, то в першій та другій лігах так і не стартувала друга частина сезону 2019/2020. Тож нині активно обговорюють різні варіанти завершення цьогорічного чемпіонату – чи гратимуть далі, а в разі, коли карантин триватиме ще довше, то ймовірний варіант визначення місць за підсумками першої частини чемпіонату. Нагадаю читачам, що в першій та другій лігах виступають представники Закарпаття – «Минай» та ФК «Ужгород».  До слова, «Минай» у першій лізі займає третю сходинку й претендує на підвищення у класі в разі, якщо ситуація залишиться незмінною.

Прокоментувати ситуацію звернувся до спортивного директора ФК «Минай» Михайла Кополовця:

- Незрозуміло, яким буде чемпіонат після завершення карантину, і в якому стані команди підійдуть до нього. Адже майже двомісячна перерва таки дасться взнаки й відіб’ється на якості гри. Та у разі поновлення й прийняття рішення продовжити чемпіонат, незрозуміло яким буде календар, грати по два матчів на тиждень – занадто складно. Та й через фінансову складову не всі нинішні учасники прем’єр-ліги зможуть продовжити свої виступи в УПЛ, адже насувається фінансова криза, тому не думаю, що всі нинішні претенденти на УПЛ з першої ліги схочуть підвищитися в класі.

- Тоді спитаю так, «Минай» сам хоче виступати в УПЛ, адже є одним із претендентів?

- Ми хочемо, але незрозумілими поки є найближчі перспективи, адже в УПЛ вже значно вищий рівень в тому числі й фінансова складова. Дуже хочеться, щоб довкола «Минаю» об’єдналися більше інвесторів, навіть, готовий всіляко сприяти їх залученню.

Також своє бачення щодо можливих варіантів завершення цього сезону висловив головний тренер ФК «Ужгород» Михайло Іваниця:

- На мою думку слід іти за спортивним принципом, якщо дозволить ситуація в країні й дограти чемпіонат. У другій лізі залишилося зіграти 10 матчів, то, навіть, можна проводити по два матчі в чемпіонаті. Так, гадаю, буде справедливо.    

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів