Провідний фристайліст, закарпатець Станіслав Кравчук: «В цілому сезон вийшов вдалим»

Провідний фристайліст, закарпатець Станіслав Кравчук: «В цілому сезон вийшов вдалим»
Зимовий сезон через пандемію, спричинену коронавірусом COVID 19, завершився достроково. Правда, основні змагання таки встигли відбутися й спортсмени у більшості випадків встигли позмагатися на чемпіонаті та етапах кубків Світу та Європи. Яким вийшов сезон в українських фристайлістів, які змагаються в дисциплінах слоупстайл та біг-ейр цікавився в тренера збірної України в цих дисциплінах, нашого земляка Станіслава Кравчука.

 

- Станіславе, що скажеш про сезон, який вже завершився та про найближчі перспективи?

- З приводу перспектив, то важко щось планувати, ніхто навіть, не знає, коли це все закінчиться (Авт: мається на увазі пандемія коронавірусу). Зараз призупинені всі змагання, переносяться на пізніший терміни, або й узагалі скасовуються, навіть міжнародний ФІС (Міжнародна федерація лижних видів спорту)-конгрес , який мав відбутися в кінці травня в Тайланді перенесений на осінь, тому важко будувати плани в такій ситуацію. За традицією в квітні спортсмени з зимових видів спорту мають відпустки, адже сезон завершився, хоч і передчасно. Планували ще як мінімум відвідати три спортивні міроприємтсва, серед яких ікубки Світу та Європи та дитячі фісовські старти в Латвії, але пандемія все це перекреслила. Однак, в цілому вважаю, що сезон вийшов вдалим - у нас були призові місця. В Польші на Кубку Європи Діана Дяків стала бронзовою призеркою в біг-ейрі, згодом вдало виступили й хлопці – Іван Хоменко та Микола Веприк в Боснії і Герцоговині на фісовських стартах, де також посіли призові місця (першу-другу сходинки) як у біг-ейрі так і в слопстайлі. Це були заключні міжнародні змагання в яких ще встигли позмагатися, після них всі спортивні заходи були припинені.

 

- Як взагалі в Україні розвиваються ці нові фристайлівські дисципліни?

 

- Результати говорять самі за себе. Якщо маємо результат, то значить є й прогрес. Наразі у нас все більш-менш злагоджено: є нормальне фінансування, хоча не знаю як буде далі, адже в зв’язку з пандемією та фінансовою кризою, очевидно, що видатки на спорт будуть зменшені, за чутками, що десь наполовину, надіюся, що до такого не дійде. Окрім того, через те, що перенесли на рік Літню Олімпіаду, то й на зимові види будуть зменшені державні видатки. Зазвичай, раніше два роки з держбюджету більше коштів виділяли на літні види, а наступні два роки – на зимні, а тепер цілий рік - це все буде йти вкупі.

 

- До спортсменів, які вже активно змагаються на міжнародній арені, мають успіхи долучається перспективна молодь?

 

- Так до Діани Дяків, Катерини Коцар, Івана Хоменка, Миколи Веприка, Данила Степанюка підтягуються юнаки та дівчата, яких вже в цьому році будемо залучати до міжнародних стартів.

 

- Чи є належна інфраструктура в Україні для розвитку цих дисциплін?

 

- На жаль, змушений констатувати, що в нас ніякої інфраструктури немає задля розвитку цих дисциплін. Якщо Європа перекриє кордони через пандемію, то, навіть, не знаю де нам тренуватись. У цьому році доволі активно почали займатися цією проблемою, заручилися підтримкою заступника голови Закарпатської ОДА Ігоря Шинкарюка і домовилися про спорудження повітряної подушки на базі ТК «Синяк», та спортивного залу в Берегові, однак через пандемію все зупинилося, і тепер навіть не прогнозую, що буде далі...

 

- Сам як проводиш цей час на карантині?

 

- Стараюся не виходити на вулицю, всі заходи відмінили, навіть з друзями не зустрічаюся. Разом із сім’єю зараз перебуваємо в Ясінях, як і спортсмени тренуюся вдома, так підтримую фізичні кондиції.

 

Uzhgorod.net.ua

 

 

03 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів