На Закарпатті фіксують передвеликодній аншлаг

Передвеликодній ажіотаж за продуктами харчування триває. Вчора ми писали про те, що відбувається на ринках та в супермаркетах області в ціновому сенсі, сьогодні інформуємо про те, про що говорять краянм у організаційному плані.
Уже вчора можна було помітити значне пожвавлення на вулицях населених пунктів Закарпаття. Це й зрозуміло: карантин - карантином, а Великдень у православних християн ніхто не відміняв. Саме тому краяни вже готуються до святкування. І хоча ніби гостей більшість і не чекає, навіть для своїх родин стіл треба накрити...
Найбільшим попитом наразі користуються м'ясні лавки та продуктові магазини чи "точки", де продають свіжу зелень.

У той же час зрозуміло, що ринки та супермаркети не справляються з одномоментним напливом споживачів. Закупитися ж треба всім, а впускають на територію торговельних площ обмежену кількість людей. І хоча, приміром, в Ужгороді в багатьох супермаркетах практично щоп'ять хвилин звучить звернення до споживачів поквапитися, швидше обирати товар, бо на вулиці чекають інші люди, то на ринках таке навряд чи почуєш, і багато хто вже звично гуляє торговельними рядами... Саме тому й виникають черги.
Із Хуста вчора повідомив споживач, що під час відкриття місцевого ринку мешканці мало не билися - черга була такою, що ні про які карантинні заходи ніхто навіть не згадував!
В Ужгороді з дотриманням вимог трішки краще, але накопичення людей перед торговельними об'єктами теж спостерігається. Приміром, черга на Зелений ринок, "тяглася" аж до Гірчичного зерна. Хто знає місто, може уявити, скільки це людей... Щопрада, до обіду було так, а після обіду черга зменшилася до "5-10 хвилин" очікування...

Тим не менше, закупити продукти треба. Тому - дотримуємося вимог безпеки і боремося з поширенням коронавірусу всім можливими способами. В тому числі дотриманням дистанції! Слідкуйте за собою та рідними і бережіть їх!
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- Копач на гриби та обряди біля річки: автентичні різдвяні традиції Воловеччини
- Традиція бетлегемів на Рахівщині
- Які різдвяні традиції існують на Закарпатті
- Богдан Андріїв: «Щиро вітаю із Різдвом! Нехай у кожній оселі панують злагода, тепло і віра в Перемогу»
- Військових в Ужгородській міській лікарні волонтери пригостили кутею
- Герої без зброї: фельдшер Михайло Сливка про робочі лайфхаки, легкі та важкі пошукові роботи за 13 років “гірського досвіду”
- Святвечір на Закарпатті: традиційна кухня та обрядовість святкування
- Втрачений Ужгород: як у місті католики Різдво відзначали
- "Найважчим є те, що ти залишив вдома дружину, батьків і дітей, і не знаєш, на скільки це часу" — Віктор Трошкі
- Різдвяний традиційний закарпатський хліб карачун: давні обряди споживання
- «Бограч-index» – грудень 2025: за місяць ціни на продукти змінилися на +7,9%
- «Бджолині крильця» родини Ленделів: від селекції карпатської бджоли до порятунку пасічників з усієї України
- Закарпатців закликають стати донорами крові напередодні різдвяно-новорічних свят
- НПП «Синевир» став місцем проведення ретриту психологічної підтримки для родин Захисників України
- Інструктор «Устім» - про навчання майбутніх операторів ССО
- «Ой, хто, хто Миколая любить»… той обов’язково дочекається його - навіть якщо він трохи затримається дорогою з Закарпаття у прифронтове прикордоння
- Поліцейські Закарпаття організували для ветеранів екскурсію на кавову мануфактуру
- Унікальна страва Полянської Гути: як готують рисильовані голубці
- Усіх небайдужих закликають допомогти 7-річному закарпацю, який бореться із генетичною хворобою, що поступово руйнує всі його м'язи
- Закарпатець з позивним «Беркут» врятував шістьох поранених побратимів: історія воїна Нацгвардії

До цієї новини немає коментарів