Чому потрібно періодично оприскувати кімнатні квіти?

Чому потрібно періодично оприскувати кімнатні квіти?
Обприскування, як і полив, — це повноцінний етап догляду за домашніми рослинами. В певних умовах і для деяких видів додаткове зволоження за допомогою пульверизатора є необхідністю, інформує Ukr.Media.

 

Очищення рослин від пилу

Якщо час від часу не обприскувати поверхню листя, то на них збереться товстий шар пилу. Це призведе до порушення процесу дихання і фотосинтезу.

Щоб уникнути неприємних наслідків, потрібно рясно зрошувати квіти водою хоча б раз на тиждень. Якщо у вашого зеленого вихованця великі листочки, їх можна протирати вологою ганчіркою.

Добриво рослин

Позакореневе підживлення може бути більш ефективним, ніж прикореневе, так як рідке добриво, яке розбризкане на листя, поглинається рослиною набагато швидше. Найчастіше така підгодівля використовується, коли квітам необхідно терміново поповнити запас поживних речовин.

Також цей спосіб стає єдиним доступним варіантом при захворюваннях або ослабленні кореневої системи. Крім того, обприскування рідким добривом зміцнює стебла, листя, прискорює бутонізацію і робить цвітіння більш тривалим і рясним.

Зволоження повітря

Для нормального росту і розвитку рослин, батьківщиною яких є країни з тропічним кліматом, необхідна висока вологість повітря. Якщо ви не можете використовувати спеціальний побутовий зволожувач і не готові вирощувати рослини у флораріумі, намагайтеся хоча б обприскувати їх 1-2 рази в день.

Випаровуючись з поверхні листя, рідина буде збільшувати вологість повітря, створюючи комфортні умови для квітів. У сонячні дні обприскування потрібно перенести на ранок або вечірній час, інакше воно призведе до опіку.

Полив квітів

Якщо з якихось причин коренева система рослини погано працює, обприскування може замінити традиційний полив і допомогти наситити квітку необхідною кількістю вологи.

Зверніть увагу, що деякі види епіфітів можуть отримувати вологу тільки через листя і пагони. Це еволюційна зміна дозволила їм стати незалежними від живлення через ґрунт.

Обробка від хвороб і шкідників

Обприскування кімнатних квітів готовими інсектицидами (біологічними або хімічними) вважається одним з найефективніших способів боротьби з хворобами і шкідниками. Якщо потрібно позбутися від паразитів, то обробка проводиться багаторазово, з чергуванням різних препаратів. Так ви уникнете адаптації комах і гарантовано позбудетеся від них.

При цьому потрібно обробити штори, підвіконня, на якому стояла заражена квітка. Але, щоб вибрати відповідний засіб для обробки, важливо з'ясувати, чим саме захворів ваш зелений вихованець.

Незважаючи на всю користь обприскувань, є домашні квіти, яким така процедура може нашкодити. Це стосується рослин, що володіють тонкими напівпрозорими або бархатистими листками.

 

16 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів