Дешеві й неякісні чи дорожчі й надійні: Єлизавета Біров відповіла на закиди активістів про захисні засоби для медиків

Дешеві й неякісні чи дорожчі й надійні: Єлизавета Біров відповіла на закиди активістів про захисні засоби для медиків
Засоби індивідуального захисту для медиків - як бронежилети для військових. 5 травня під час пресконференції у Закарпатській ОДА медики показали, чим відрізняються дешеві засоби захисту від дорогих.

 

На прохання журналістів прокоментувати заяви активістів щодо закупівлі Департаментом охорони здоров'я Закарпатської ОДА засобів захисту за завищеними цінами, начальниця департаменту Єлизавета Біров відповіла: "ті коментарі дуже неприємні".

Зі слів Є. Біров, рішення про придбання тих чи інших засобів захисту завжди приймається на засіданні експертної комісії, що складається з двох десятків осіб. Саме спеціалісти комісії й визначають ЩО і якої якості потрібно закупити. Комісійно визначають і те, в які заклади будуть скеровувати ті засоби захисту.

"Щодо засобів індивідуального захисту, то якість тут відіграє ключому роль", - уточнила Є. Біров.

Так, зі слів Біров, костюми для захисту медиків є різні, певна річ, за вищими і нижчими цінами. Але якщо було прийнято рішення придбати дорожчі, то очевидно, що саме в таких і була потреба, бо вони якраз і захищають більше від проникнення вірусу, ніж прості, дешевші. 

Єлизавета Біров навіть продемонструвала захисні костюми та показала, яка між ними різниця: одні, що найпростіші, покликані захищати тільки від пилу, навіть рвуться від легкого розтягнення (див. фото1), інші, дорожчі, зроблені таким чином, щоб захистити людину навіть у зонах застібок (фото 2). 

"Вони хороші. Ми їх під низ одягаємо. Ми вдячні і за такі костюми, які нам хтось дарує. Але цей (дорожчий, - ред) дає необхідний захист", - додала Є. Біров.

На відео можна переглянути порівняння цих костюмів та пролухати коментар Є. Біров (з 7:20 хвилини):

Uzhgorod.net.ua 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

05 травня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Колега 2020-05-05 / 20:10:44

    Будь які найсучасніші засоби захисту не замінять таких фундаментальних заходів, як миття і дезінфікування рук персоналу... А чи є хоч умивальники в відділеннях з теплою водою розраховані спеціально для миття рук персоналу? А як на рахунок паперових рушників і алкогольного гелю? Або все як і раніше було, один універсальний на всіх, і для посуди, і для рук, і для приладів, і також для пацієнтів ? Медицина починається з гігієни рук і закінчується відповідною освітою і тренінгом!