У протіканні пандемії COVID-19 на Закарпатті є певна рівномірність, – Єлизавета Біров

У протіканні пандемії COVID-19 на Закарпатті є певна рівномірність, – Єлизавета Біров
Ситуація з перебігом коронавірусу на Закарпатті є рівномірною, а медпрацівники не мають авралу, – переконана директорка департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Єлизавета Біров. Про це вона повідомила сьогодні під час брифінгу в Закарпатській ОДА.

 

Станом на ранок 15 травня на Закарпатті у 816 осіб метобом ПЛР підтверджений діагноз COVID-19. За добу провели 472 ПЛР-тести. Із них тільки 25 випадків інфікування – це 5,3 % від проведених тестів. Подібна статистика була і вчора, незначно вища позавчора.

"Ми бачимо, що у нас в протіканні пандемії є певна стабільність, рівномірність, і це добре, – каже Єлизавета Біров. – Чому це заспокійливо? Якщо немає скачків, то наші заклади охорони здоров'я працюватимуть у спокійнішому режимі, у них не буде авралу. Великим позитивом є те, що основна кількість хворих на амулаторному лікуванні, у них.

За словами Єлизавети Біров, основна маса стаціонарних хворих перебуває в обласній інфекційній лікарні (46), інші в міській Ужгорода та обласній лікарні, ще є пацінти в Центрі легеневих хвороб. 14 дітей – в обласній дитячій лікарні.

"Щодо лабораторій: велика позитивна динаміка. За останню добу провели 472 ПЛР тести, це було можна зробити і тому, що запрацювала і друга вірусологічна лабораторія, і наша СНІД-лабораторія працює, і Мукачівська районна лікарня від самого початку підключилася до цього процесу, пройшла верифікацію і лабораторія Астра-діа, їхні результати ми теж можемо брати для звітування", – додала Біров.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

Світлина від Закарпатський обласний центр громадського здоров'я.

 

15 травня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів