Директор ужгородського Вопака прокоментував виявлений COVID-19 у супермаркеті

Директор ужгородського Вопака прокоментував виявлений COVID-19 у супермаркеті
Учора журналіст Віталій Глагола повідомив про спалах коронавірусу в ужгородському супермаркеті Вопак на вул. Яроцькій. За його інформацією, там інфікувалося 6 працівників. Сьогодні преса поспілкувалася з директором супермаркету та місцевими медиками.

 

Директор мережі «Вопак Ужгород» Роман Сарай повідомив, що при виявленні хворого на коронавіоус керівництво виконало всі приписи, зокрема, повідомило правоохоронні органи, медзаклади тощо. Все це було зроблено 12 травня, всі зміни обстежили методом ПЛР-тестування.

"Мережа супермаркетів "Вопак" у той же день ввечері повідомила про випадок існуючі контролюючі органи. 12 числа ми ініціювали перевірку всього персоналу. І позмінно було проведено тестування всього колективу і навіть тих орендарів, які знаходяться у супермаркеті. В ході тестування виявлено додатково 4 хворих. Три із них безсимптомні. В одного із безсимптомних повторний тест уже показав негативний результат", - повідомив Сарай.

Загалом було виявлено 5 хворих. В одного працівника, що не мав відповідних симптомів, але мав перший позитивний тест, повторний ПЛР-тест коронавірус не виявив. Але чоловік все одно перебуває вдома. Ще раз тест йому зроблять за 7 днів.

"Всі, хто мав контакт із людиною, у якої виявили захворювання, були ізольовані. Хворі касир і охоронець. Це дві людини, які мали температуру. Охоронець уже без температури 7 днів перебуває", - уточнив директор супермаркету.

15 травня фахівці міськрайонної філії ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України провели заключну дезінфекцію приміщення магазину.

Роман Сарай запевняє, що працівникам говорити про хворих на коронавірус, як про це пишуть окремі ЗМІ, не забороняли.

Про закриття супермаркету наразі сказав, що виконають усі приписи компетентних служб.

Начальник управління охорони здоров’я Ужгородської міської ради Василь Решетар зауважив, що інфікування у Вопаку не є спалахом.

Тим часом за перевірку справи взялася прокуратура.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

19 травня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів