Без ажіотажу і з пільгами: Як працює громадський транспорт Ужгорода в умовах карантину

Без ажіотажу і з пільгами: Як працює громадський транспорт Ужгорода в умовах карантину
Із понеділка в Закарпатській області відновив роботу громадський транспорт. Журналісти Uzhgorod.net.ua випробували на собі транспортні нововведення і розпитали про роботу в умовах карантину директора КП "Ужгородський муніципальний транспорт" Віталія Готру.

 

У великогабаритних Електронах дотримуватися карантинних вимог, мабуть, найпростіше: водій відділений від пасажирів, а розмір автобуса дозволяє дотримуватися дистанції. Носіння маски для пасажирів, так само, як і для водіїв, обов'язкове. Навіть найменші чемно ховають носики під масками. 

При вході в транспортний засіб розрахуватися можна безготівково – за допомогою картки чи мобільного телефона. Це дозволяє мінімізувати контакт із грошима та ризик інфікуватися. 

Пільговики можуть їздити так, як і завжди – безкоштовно. Однак це, зі слів директора КП "Ужгородський муніципальний транспорт" Віталія Готри, спричиняє труднощі для інших пасажирів.

"Справа в тому, що вранці пенсіонери їдуть у магазини, на базари чи до лікарні. Через це маємо скарги від інших пасажирів, бо ті не можуть дістатися роботи – водій просто не може взяти більше людей, ніж дозволено під час карантину", – каже В. Готра.

Їхати в автобусі можна лише сидячи, пасажири самі дотримуються дистанції і не підсідають одне до одного. Варто додати, що на зупинках хоч і з'явилися люди, однак ажіотажу немає, кажуть водії. З одного боку, через карантинні обмеження люди вже настільки звикли пересуватися пішки чи замінили поїздки у громадському транспорті на велосипеди, що попиту на автобуси нема. Однак є й інша сторона медалі: люди побоюються пересуватися транспортом, щоб не захворіти.

Звісно, про рентабельність не йдеться. Як повідомляє Віталій Готра, "Зараз на маршрути виїхало 13 із 20 автобусів. Зокрема це 6 автобусів на 18-й маршрут, 5 на 24-й і 2 Електрони на 20-й маршрут. Більше нема потреби. У перший день ми перевезли 2800 пасажирів, у другий – 3300", – повідомив директор комунального підприємства.

Лада Коляда, Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів