Санаторію «Малятко», що в селі Оноківці Ужгородського району, – 70 років

Санаторію «Малятко», що в селі Оноківці Ужгородського району, – 70 років
Заклад - єдиний у краї протитуберкульозного профілю для дітей від 3 до 11 років. Тут надаються лікувальні, оздоровчі, профілактичні та реабілітаційні послуги. Проте внаслідок реформування медицини санаторій має недофінансування 70% від потреби.

 

А діяльність у зв’язку з карантином так і не почали. Колектив санаторію звернувся по допомогу до обласних чиновників. День захисту дітей 1 червня вперше у санаторії «Малятко» без дітей! Корпуси і майданчики – пустують з 17 березня – в державі карантин.

Після оптимізації закладу у січні 2020 року з 96 штатних працівників залишилося 77. Під час карантину викручуються, як можуть-хто на біржі, хто у відпустці черговій чи за свій рахунок, а фахівці – на дистанційному навчанні.Санаторій «Малятко» - єдиний у краї цілодобовий стаціонарний заклад протитуберкульозного профілю. Одночасно тут можуть перебувати до 90 дітей, а за рік оздоровлюються понад 1200. На майже 5 гектарах розмістилися сучасні спальні та лікувальний корпуси, харчоблок, пральня, 2 котельні, велика паркова зона.

Поруч – кінний спортивний клуб, де на добровільних засадах у рамках співпраці відвідувачі санаторію проходять природотерапію.

М-студіо

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

07 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів