Порахували: скільки за рік заробляє середня закарпатська сім'я?

Порахували: скільки за рік заробляє середня закарпатська сім'я?
Закарпатський облстат підрахував, скільки в середньому за рік заробляє закарпатська родина. Певна річ, знову ж таки, середньостатистична, бо зрозуміло, що є родини із дуже високими статками, а є такі, які ледве-ледве зводять кінці з кінцями.

 

Отже. Закарпатський облстат підрахував доходи та витрати громадян Закарпатської області у 2019 році: так, за попередніми даними, сукупні доходи населення області у 2019 році склали 77568 млн.грн, що на 12,1% більше, ніж у попередньому році.

Наявні доходи громадян, які можуть бути використані населенням на споживання та заощадження, зросли на 14,5%, реальні наявні – на 6,2%.

Середньомісячні наявні доходи у розрахунку на одного жителя області склали 47495 грн і склали 61,2% розміру середніх доходів населення країни.

Тобто, якщо відкинути сухі цифри, кожен закарпатець у місяць має майже на 40 % менше, ніж його співгромадяни по Україні.

Основними джерелами доходів населення краю залишаються заробітна плата (41,6%) і соціальні допомоги та інші одержані поточні трансферти (32,6%). Заробітна плата, у тому числі прихована та зароблена громадянами області за кордоном, протягом року, зросла на 13,5%, соціальні допомоги – на 15,0%. Прибуток та змішаний дохід – це дохід, який фізичні особи одержують в результаті фізичної діяльності, за винятком витрат, пов’язаних із її здійсненням зросли на 20,4 % порівняно з 2018 роком.

Основною часткою витрат населення є видатки на придбання товарів та оплату послуг, які у 2019 році зросли на 19,8% і майже на чверть перевищили наявні доходи населення області, що дає можливість об’єктивно оцінити реальні доходи, у тому числі й не декларовані.

 

18 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів