В Ужгороді пройшла акція “Перемога у нас у крові”, приурочена до Всесвітнього дня донора ФОТО

В Ужгороді пройшла акція “Перемога у нас у крові”, приурочена до Всесвітнього дня донора ФОТО
Акція “Перемога у нас у крові”, приурочена до Всесвітнього дня донора, відбулася сьогодні в Ужгороді з ініціативи Товариства Червоного Хреста України та Міністерства молоді та спорту України. Мета – формування культури добровільної здачі крові, популяризація важливості донорства. Акція стартувала 12-го червня й охопила різні міста, зокрема, Ужгород перейняв естафету від Сум та передав її Херсону.

 

Як повідомила очільниця закарпатського осередку Червоного Хреста Іванна Сабо, спортсмени – ключові в цій акції, бо є еталоном фізичної активності, мають хороше здоров’я і своїм прикладом повинні надихнути всіх українців долучатися до доброї справи.

Укотре став сьогодні донором і міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, подякував організаторам за ініціативу та спортсменам, які показують приклад іншим, закликав ужгородців долучатися і спільно рятувати життя тих, кому це життєво необхідно.

До акції долучилися представники різних федерацій, імениті спортсмени: чемпіон України, майстер спорту із дзюдо Лев Смагін, член національної збірної команди з регбі Сергій Васько, президент Федерації ММА (мішані бойові мистецтва) в Закарпатській області Михайло Годинець, президент Федерації водних видів спорту Закарпаття Роберт Левицький, президент Федерації спортивного орієнтування Ужгорода Георгій Фечо та інші.

Завідувачка відділенням комплектування крові закарпатської обласної станції переливання крові Марія Фантич зазначила, що під час карантину донорів суттєво поменшало, недостатньо навіть першої групи крові. Додала, що особливістю віднедавна стало й те, що донорську кров тепер перевіряють і на антитіла до COVID-19.

Сьогодні в обласній станції переливання крові очікують півсотні донорів.

Ужгородська міська рада

 

18 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів